Top 3 besplatne Android i iOS aplikacije za traženje posla

Top 3 besplatne Android i iOS aplikacije za traženje posla

Aplikacije za traženje posla su u suštini najobičnije oglasne table na kojima poslodavci postavljaju oglase, a korisnici se mogu prijaviti na njih. Ipak, aplikacije nude dodatne opcije koje oglasna tabla ne nudi.

Na prvom mestu, pretraživanje oglasa pomoću aplikacije je mnogo ugodnije i brže zato što možete da podesite kriterijume za posao koji tražite i pregledate samo oglase koji zadovoljavaju te kriterijume. Drugo, možete podesiti da vas aplikacija obaveštava kada se pojavi novi oglas za koji ste potencijalno zainteresovani, a i prijavljivanje putem aplikacije je mnogo jednostavnije nego slanje email-ova.

Kada tražite posao, kako se došli do oglasa nije toliko bitno. Zato vam predlažemo da iskoristite sve moguće resurse i ne ograničite se samo na aplikacije o kojima ovde pišemo. Ipak, ove aplikacije svakako treba da iskoristite pošto će vam sigurno pomoći u potrazi.

LinkedIn

LinkedIn

LinkedIn je besplatna Android i iOS aplikacija za traženje posla koja je verovatno poznatija po svom veb sajtu. LinkedIn je nastao kao društvena mreža usmerena na karijeru i profesionalni razvoj, ali je vrlo brzo postala glavna platforma za postavljanje oglasa i pronalaženje posla. Činjenica da se 77% kompanija oslanja na LinkedIn za pronalaženje kandidata za zaposlenje govori o ogromnom uspehu ovog servisa.

Pored velike popularnost, funkcije koje aplikacija i veb sajt nude su fenomenalne. Prvo što treba da uradite je da napravite svoj nalog i ovde je preporučljivo da koristite svoje pravo ime i prezime. Kada napravite nalog potrebno je da uredite svoj profil, a na ovo treba gledati kao na uređivanje CV-ja. U profil možete uneti prethodna radna iskustva, oblasti iz kojih posedujete znanja, kao i iz koje oblasti tražite posao.

Kao i sa većinom društvenih mreža, moguće je povezivati se sa drugim korisnicima, razmenjivati poruke i objave, ali je moguće da i drugi korisnici garantuju da posedujete znanje iz oblasti koju ste uneli u svoj profil. Pored korisnika koji garantuju za vaše znanje, moguće je raditi i test koji ako položite dobijate bedž koji to označava i nalazi se uvek vidljiv pored oblasti iz koje ste test radili.

Kao što smo rekli, većina poslodavaca se oslanja na LinkedIn za pronalaženje kandidata, a to znači da je broj oglasa za posao koji se ovde nalaze verovatno veći nego na bilo kojoj drugoj aplikaciji. Pored oglasa na koje se sami prijavljujete, poslodavci će dobijati predloge potencijalnih kandidata i nije redak slučaj da od njih direktno dobijete poziv za razgovor.

Ukoliko tražite posao LinkedIn je vaša prva stanica. Aplikacija radi odlično, sadrži ogroman broj oglasa iz svih oblasti, a čak i da se prijavite na oglas sa nekog drugog servisa, poslodavac će verovatno želeti da pogleda vaš LinkedIn profil. Ovo je jedna od društvenih mreža na kojoj morate imati nalog.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite LinkedIn veb sajt.
Preuzmite LinkedIn za Android.
Preuzmite LinkedIn za iOS.

Glassdoor

Glassdoor

Glassdoor je besplatna aplikacija za traženje posla dostupna za Android i iOS i kao LinkedIn, verovatno je poznatija po svom veb sajtu. Pomoću ove aplikacija pronaćićete veliki broj oglasa za posao, a novi oglasi se objavljuju svakodnevno. Za razliku od LinkedIn-a, Glassdoor se ne fokusira na znanja i radno iskustvo korisnika i jedina kritika koju imamo je da je ispunjavanje prijave za posao pomoću aplikacije poprilično nezgodno, pa vam u ovom segmentu predlažemo da koristite veb sajt.

Međutim, ovo nije toliko bitno zato što je ono na šta se aplikacija fokusira mnogo korisnije, a to su ocene i kritike kompanija. Glassdoor je mesto na kome zaposleni u bilo kojoj kompaniji mogu da, potpuno anonimno, napišu svoje iskustvo rada u kompaniji i ostave ocenu, a ukupna ocena je prosek svih ocena koje je ta kompanija dobila. Same kompanije ne mogu nikako da utiču da ovu ocenu niti da je promene, što stvara nivo poverenja u ove ocene.

To znači da je Glassdoor aplikacija koju je najbolje koristiti za proveru kompanija pre nego što se prijavite na oglas čitajući iskustva onih koji rade ili su radili u datoj kompaniji. Ovo može biti od velike pomoći zato što služi korisnicima da steknu utisak o atmosferi i radnoj etici kompanije, pre nego što potpišu ugovor.

Iskreno smo mišljenja da ma koju aplikaciju koristili za pregledanje i pronalaženje oglasa, pre nego što se prijavite na bilo koji, prvo proverite kompaniju pomoću Glassdoor-a. Kada je kompanija loša i ima nisku ocenu, bolje je preskočiti je nego rizikovati i opeći se.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite Glassdoor veb sajt.
Preuzmite Glassdoor za Android.
Preuzmite Glassdoor za iOS.

SnagAJob

SnagAJob

SnagAJob je besplatna aplikacija za traženje posla dostupna za Android i iOS, a na računaru joj je moguće pristupiti putem veb sajta. Ono po čemu se ova aplikacija izdvaja je to što se fokusira na frilensere, kao i sezonske i poslove sa nepunim radnim vremenom.

Kada napravite nalog, možete da importujete svoje lične podatke sa Facebook-a ili Google-a, a možete ih i sami popuniti unutar aplikacije. Onda je potrebno da odaberete koju vrstu zaposlenja tražite, na primer, sezonski posao, posao preko leta ili posao sa skraćenim radnim vremenom. Posle toga odaberite tip posla kojim želite da se bavite i koliko daleko od mesta na kome stanujete želite da radite. Aplikacija će vam tada prikazati sve oglase koji odgovaraju postavljenim kriterijumima.

Pošto je pretpostavka da ukoliko radite putem SnagAJob-a, često ćete menjati lokaciju na kojoj radite, aplikacija ima odličnu funkciju koja će vam prikazati mapu i tačnu lokaciju na kojoj se nalazi kompanija koja je postavila oglas. Ovo je odlično ne samo da lakše pronađete adresu poslodavca, već je i zgodno da odredite da li vam odgovara da odlazite na tu lokaciju.

SnagAJob je aplikacija koju treba imati u vidu ako ste student koji traži jednokratni posao ili ukoliko ste frilenser. Aplikacija je jednostavna za korišćenje, radi odlično, a broj oglasa je veliki.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite SnagAJob veb sajt.
Preuzmite SnagAJob za Android.
Preuzmite SnagAJob za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *