VirtualBox

VirtualBox

VirtualBox

VirtualBox je besplatan program za kreiranje virtuelnih mašina sa različitim operativnim sistemima na jednom računaru.

Naime, ovaj program vam omogućava da podignete virtuelni sistem unutar vašeg glavnog operativnog sistema. Na taj način, možete da ko­ris­ti­te ili testirate sta­ri­je i no­vi­je ver­zi­je Windows‑a, pro­ba­ti ra­zne GNU/Linux dis­tri­bu­ci­je, bezbedno isprobate programe za koje sumnjate da bi mogli da zarazi vaš sistem virusom, testirate kompatibilnost nekog softvera na različitim verzijama operativnih sistema itd.

Prednost ovog programa je što je jednostavan za upotrebu. Prilikom instalacije nekog sistema, naj­pre tre­ba da o­dre­di­ti ko­ličinu dos­tu­pne RAM memorije i vir­tuel­nog hard dis­ka. Program će vam automatski odvojiti neophodan minimum koji vi treba da ispoštujete.

Nakon osnovnih postavki i prvog star­to­va­nja kre­ira­ne vir­tuel­ne ma­ši­ne, biće vam po­nuđena ini­ci­ja­li­za­ci­ja sa sis­tem­skog dis­ka, tada možete da instalirate vaš operativni sistem. Naravno, za to vam je potrebno da imate .iso fajl ili CD/DVD sa in­sta­la­ci­jom ope­ra­tiv­nog sis­te­ma, bilo da je u pitanju Windows verzija ili GNU/Linux dis­tri­bu­ci­ja.

VirtualBox predstvalja veoma moćan softver, otvorenog koda, koji je vrlo je jednostavan za upotrebu. Svim korisnicima koji imaju potrebu za virtualizaciju operativnih sistema, preporučujemo da isprobaju ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija VirtualBox za Windows, da preuzmete verziju za Mac OS X ili Linux kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 4,75 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Cisto info za one koji budu koristili tool. Sa novim 5.0 ne mozete da radite konverziju VM (npr. sa HyperV na VBox) dok je sa 4.3 radilo sve bez problema. Nasli su da neki dio koda nije mergovan na novu verziju tako da se vjerovatno ocekuje i zakrpa za taj dio 🙂

    Inace, tool je lak za upotrebu tako da je preporucljiv za one kojima treba virtuelizacija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *