yEd Graph Editor

yEd Graph Editor

yEd Graph Editor

yEd Graph Editor je besplatan program za pravljenje dijagrama i grafikona.

Predstavlja grafički editor koji omogućava da se putem drag&drop metode kreiraju složeni dijagrami i crteži profesionalnog kvaliteta.

Sa ovim programom pokrivene su najrazličitije oblasti. Sa njim se mogu kreirati dijagrami tokova, organizacioni, vremenski i mrežni dijagrami, tabele, formulari itd. Elementi potrebni za njihovu izgradnju su već definisani u programu, tako da je u najvećem broju slučajeva potrebno samo njihovo slaganje na radnom prostoru. Naravno, potpuno su prilagodljivi, može se menjati njihova veličina, boja, font, okvir i slično.

yEd Graph Editor nudi veliki izbor predefinisanih šablona, a od dodatnih opcija možemo navesti opciju za automatsko raspoređivanje, za promenu veličine objekta u zavisnosti od količine informacija koje treba da prikaže i za grupisanje.

yEd Graph Editor dobro sarađuje i sa drugim programima, tako da se može izvršiti uvoz fajlova nekih od podržanih formata, kao što su: GraphML, GML, GEDCOM, XML itd. Što se tiče izvoza, malo je veći izbor, na raspolaganju su: PDF, DWF, SVG, HTML, EPS, BMP, JPG, GIF, PNG i ostali formati.

Ovaj grafički editor poseduje sve opcije koje su potrebne za pravljenje dijagrama i crteža. Jednostavan je za upotrebu, poseduje intuitivan korisnički interfejs i što je najvažnije besplatan je za krajnjeg korisnika.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija yEd Graph Editor za Windows, da preuzmete verziju za neku drugu platformu kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *