3 najbolje besplatne Android aplikacije za špijuniranje

3 najbolje besplatne Android aplikacije za špijuniranje

U digitalnom dobu u kome živimo, informacije su svima lako dostupne. Sa pametnim telefonom i internet konekcijom, sve što nas interesuje je na samo nekoliko klikova od nas. Na žalost, ova sloboda dolazi sa cenom. Deca, koja nisu dovoljno zrela da na pravi način shvate sve informacije koje do njih stižu putem interneta, mogu da budu ugrožena. Pornografski veb sajtovi, rizične aplikacije za dopisivanje ili prevaranti koji vrebaju na internetu su samo neke od mogućih pretnji.

Nemojte pogrešno da nas shvatite, naše mišljenje nije da deci treba braniti ili oduzimati mobilni telefon. Baš naprotiv, što ranije ih treba upoznati sa ovom neverovatnom tehnologijom i neprestano ih ohrabrivati da uče kako da je koriste na pravi način, zato što će im to biti neophodno u životu. Ipak, često nije najpametnije u potpunosti ih ostaviti bez nadzora.

Dobar način da nadzirete svoje dete je roditeljska kontrola, koja podrazumeva da na mobilnom telefonu koje dete koristi instalirate aplikaciju za špijuniranje (nadzor). Ove aplikacije su napravljene tako da budu sakrivene od korisnika. Ne vide se u listi instaliranih aplikacije, rade u pozadini i ni na koji način ne pokazuju svoju aktivnost. Pisali smo ranije o ProtecThor-u, koji služi ovoj svrsi, ali kako ta aplikacija nije više besplatna, predstavljamo vam 3 najbolje besplatne Android aplikacije za špijuniranje po našem izboru, plus 2 premium aplikacije koje se plaćaju.

VAŽNA NAPOMENA! Ukoliko želite da koristite aplikaciju za špijuniranje punoletnih osoba, bez njihovog znanja i pristanka, imajte u vidu da je ovo protivzakonito. Koristite aplikacije za špijuniranje (nadzor) na sopstvenu odgovornost.

Šta je root-ovanje Android uređaja?

Pre nego što pređemo na top listu, neophodno je da ukratko objasnimo šta je root-ovanje Android uređaja. Mnoge aplikacije za špijuniranje zahtevaju da uređaj bude root-ovan da bi pravilno radile i ovo je termin koji ćemo često koristiti u daljem tekstu.

Root-ovanje Android uređaja je proces koji korisnicima daje pristup zaštićenim podsistemima uređaja. Dobar način da se ovo opiše je, davanje punih administratorskih privilegija korisniku.

Kada root-ujete uređaj dobijate mogućnost da obrišete ili promenite sistemske aplikacije, instalirate specijalizovane aplikacije koje zahtevaju administratorske privilegije i vršite operacije koje nisu dozvoljene kada normalno koristite uređaj.

Root-ovanje onemogućava mnoge bezbednosne funkcije operativnog sistema, a te bezbednosne funkcije su ono što održava operativni sistem sigurnim, a vaše podatke zaštićenim. Ovo je glavni razlog zašto je root-ovanje potrebno da bi aplikacije za špijuniranje radile.

U većini slučajeva root-ovanje se ne preporučuje, zato što za obično korišćenje uređaja ovo jednostavno nije potrebno, a bitno je napomenuti i to da ako root-ujete uređaj u većini slučajeva gubite garanciju na isti. Sam proces root-ovanja zahteva tehničko predznanje i ne preporučuje se početnicima. Ukoliko niste sigurni šta radite, najbolje je da odnesete mobilni telefon u servis i prepustite profesionalcima da root-uju uređaj i instaliraju špijunsku aplikaciju koju želite.

iKeyMonitor

iKeyMonitor

iKeyMonitor je besplatna aplikacija za špijuniranje za Android. Ako vam je potreba jednostavna aplikacija za špijuniranje, koja se lako koristi i pogodna je za početnike, ovo je aplikacija za vas.

iKeyMonitor omogućava praćenje internet aktivnosti i SMS poruka. Takođe je moguće ograničiti vreme korišćenja uređaja, kao i pravljenje screenshot-ova. Ovo su sve odlične funkcije za roditelje, mada ukoliko ograničite vreme korišćenja, vaše dete će znati da je aplikacija za špijuniranje instalirana na njegovom telefonu.

Ova aplikacija sadrži i naprednije opcije, ali je za njih neophodno root-ovati telefon. Za pristup naprednim funkcijama potrebno je kupiti premijum verziju aplikacije.

Platforma:
Android

Da preuzmete iKeyMonitor kliknite OVDE.

Kiddie Parental Control

Kiddie Parental Control

Kiddie Parental Control je besplatna aplikacija za nadzor za Android. Kako joj i ime kaže, namenjena je roditeljima za zaštitu dece na internetu i kao takva nudi mnoštvo opcija koje će vam pomoći u ovome.

Kiddie Parental Control omogućava filtriranje osetljivog i neprimerenog sadržaja, moguće je ograničiti dužinu poziva, kao i koje aplikacije je moguće instalirati na telefon. Takođe je moguće pratiti internet aktivnosti deteta, a omogućava i pristup istoriji pretrage internet pregledača.

Ono što nam se najviše svidelo kod ove aplikacije je to što je besplatna verzija sasvim dovoljna za većinu korisnika. Ovo je, po našem mišljenju, najbolja aplikacija za špijuniranje za roditelje.

Platforma:
Android

Da preuzmete Kiddie Parental Control kliknite OVDE.

Prey Anti Theft

Prey Anti Theft

Poslednja besplatna aplikacija na našoj listi nije namenjena špijuniranju, mada se može koristiti i u te svrhe. Prey Anti Theft je aplikacija slična aplikacijama za pronalaženje izgubljenog ili ukradenog telefona. Dostupna je besplatno za Android uređaje.

Prey Anti Theft omogućava praćenje lokacije uređaja, mogućnost slikanja slika pomoću kamere telefona, kao i opciju da se povežete na obližnji WiFi i na taj način otkrijete lokaciju vašeg telefona. Takođe je moguće uključiti alarm i zaključati telefon.

Kao i Kiddie Parental Control, za korišćenje aplikacije, besplatna verzija je sasvim dovoljna.

Platforma:
Android

Da preuzmete Prey Anti Theft kliknite OVDE.

Cocospy – premium (aplikacija se plaća)

Cocospy

Aplikacije o kojima smo do sada pisali su besplatne sa premijum (plaćenom) verzijom i u besplatnoj verziji nude nude ograničene funkcije. Na žalost, da bi dobili aplikaciju sa svim potrebim funkijama, moraćete da platite. Kao bonus, predstavićemo vam dve, po našem mišljenju, najbolje premium aplikacije za špijuniranje.

Cocospy je premijum aplikacija za špijuniranje dostupna za Android i iOS. Za instalaciju je potrebno svega nekoliko minuta, telefon nije potrebno root-ovati, a cela aplikacija zauzima samo 2 MB. Pritom, troši veoma malo baterije, pa ju je skoro nemoguće detektovati.

Pomoću Cocospy-a možete pratiti aktivnosti na društvenim mrežama, videti lokaciju praćenog uređaja, imati uvid u kontakte, pozive i istoriju pretrage internet pregledača. Možete videti čak i obrisane poruke u Snapchat-u.

Podaci koje Cocospy prikuplja se čuvaju u Cloud-u i moguće je pristupiti im pomoću bilo kog internet pregledača. Korisnički interfejs je odličan za početnike, koji nemaju mnogo iskustva sa aplikacijama za špijuniranje.

Platforma:
Android i iOS

Paket za Cocospy koji se najviše isplati je “Premium” i on košta 9.99 $ mesečno, ako kupite licencu za 12 meseci unapred, za jedan uređaj. Više podataka možete pronaći na veb sajtu kompanije.

Da kupite i preuzmete Cocospy kliknite OVDE.

FlexiSPY – premium (aplikacija se plaća)

FlexiSPY

FlexiSPY postoji još od 2005. godine i jedna je od najstarijih aplikacija za špijuniranje. Dostupna za Android i iOS. Važi za jednu od najboljih aplikacija ove vrste, sa najnaprednijim funkcijama.

Pored svih funkcija koje očekujemo od ovakvih aplikacija, FlexiSPY pruža mogućnost prisluškivanja telefonskih razgovora uživo, kao i mogućnost snimanja tih razgovora. Ovo nije opcija koju često viđamo u špijunskim aplikacijama.

Root-ovanje uređaja nije neophodno da bi se aplikacija instalirala. Međutim, da bi pristupili naprednim funkcijama, među kojima je i uživo prisluškivanje razgovora, root-ovanje uređaja je ipak potrebno.

Ovo je, po našem mišljenju, najbolja aplikacija ukoliko želite da platite za uslugu. Takođe, treba imati na umu da aplikacija ne podržava verzije Android-a ispod verzije 4.0.4, ali ovo ne bi trebalo da bude tako veliki problem.

Platforma:
Android i iOS

Najbolji paket za FlexiSPY “EXTREME” košta 29$ mesečno, ako kupite licencu za 12 meseci unapred, za jedan uređaj, jeste skup, ali imajte na umu da jedino u ovom paketu dobijate sve opcije, uključujući snimanje poziva na uređaju koji se prati, kao i preusmeravanje poziva itd. Više podataka možete pronaći na veb sajtu kompanije.

Da kupite i preuzmete FlexiSPY kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 2,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

4 Komentara

  • Da li moze da se instalira u nov tel .bez sim kartice pa zatim da se ubaci kartica?

    • Može da se instalira, poveže se samo telefon na Wi-Fi i instalira se aplikacija. Da li je ubačena sim kartica u telefon ili ne, to nema nikakve veze.

  • Kako prisluškivati drugi telefon?

  • Kako da instaliram aplikaciju za pracenje?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *