5 najboljih besplatnih Android emulatora za Windows 10

5 najboljih besplatnih Android emulatora za Windows 10

Ukoliko želite da aplikaciju za Android koristite na Windows 10 računaru, neophodan vam je Android emulator. Kako popularnost Android operativnog sistema raste, tako i emulatori za njega postaju sve popularniji. Danas imamo veliki izbor veoma dobrih i besplatnih emulatora, a mi smo napravili top listu od pet najboljih, besplatnih Android emulatora za Windows 10.

Šta je Android emulator?

Pre nego što pređemo na top listu, ukratko ćemo objasniti šta su to Android emulatori i zašto je zgodno koristiti ih? Android emulator je program koji instalirate na svom računaru. Ovaj program simulira hardver i softver Android uređaja i time vam omogućava instaliranje i pokretanje Android aplikacija na računaru.

Kada pomoću emulatora pokrenete Android aplikaciju, glavne prednosti su:

  • Mogućnost korišćenja miša i tastature
  • Veći ekran
  • Ne morate da brinete o bateriji
  • Aplikacije, posebno igrice, rade mnogo bolje
  • Mogućnost pokretanja i istovremenog korišćenja više aplikacija, odjednom

BlueStacks

BlueStacks

BlueStacks, o kome smo već pisali, je besplatni Android emulator za Windows 7, 8, 10 i macOS. Ovo je verovatno najpoznatiji Android emulator na tržištu. Razlog za to je činjenica da je instaliranje i korišćenje neverovatno lako, kao i to što je odličan za video igrice.

Pored aplikacija koje možete da instalirate koristeći Play Store, BlueStacks ima i svoju prodavnicu aplikacija u kojoj ćete pronaći aplikacije sa Play Store-a, ali optimizovane za ovaj emulator.

U podešavanjima programa možete da podesite prečice na tastaturi koje će simulirati pokrete kao na mobilnom telefonu, kao i da podesite broj procesorskih jezgara i količinu RAM memorije koju program može da koristi.

Najveća zamerka koju imamo su reklame, kojih po našem mišljenju ima previše.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i macOS

Da preuzmete BlueStacks, kliknite OVDE.

Nox Player

Nox Player

Nox Player je još jedan besplatni Android emulator za Windows 7, 8, 10 i macOS, o kome smo već pisali. Napravljen je specijalno za igrice. Iako ostale Android aplikacije rade dobro, igranje zahtevnih igrica, kao što su PUBG i Justice League, je ono gde ovaj emulator sija.

Podržava funkciju mapiranja dugmića, kao i mogućnost dodeljivanja prečica za simuliranje pokreta kao na mobilnom telefonu. Takođe je moguće podesiti korišćenje procesora i RAM memorije, za najbolje performanse tokom igranja.

Još jedna odlična stvar i razlog zašto nam se sviđa više od BlueStacks-a, je to što nema reklama, pa je korišćenje mnogo prijatnije.

Glavna zamerka za Nox Player je to što zauzima mnogo sistemskih resursa tokom rada. Zbog ovoga, vaš računar će raditi dosta sporije, a verovatno, nećete moći da koristite druge programe, posebno ako imate stariju mašinu.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i macOS

Da preuzmete Nox Player, kliknite OVDE.

LD Player

LD Player

LD Player je besplatni Android emulator za Windows 7, 8 i 10, koji se fokusira na performanse u video igricama. Sadrži sve uobičajene funkcije kao što su podrška za Play Store, mapiranje dugmića, podršku za procesore sa više jezgara i grafičke kartice, kao i mogućnost pokretanja više instanci programa.

Pored video igrica, LD Player je, takođe, odličan emulator i za ostale Android aplikacije, kao što su TikTok, Instagram i Facebook. Korisnički interfejs je sličan BlueStacks-u i to je dobra stvar. Korišćenje je lako i pogodan je za početnike.

Ovo je, po našem mišljenju, najbolji emulator za one koji, pored igrica, žele da koriste i ostale Android aplikacije na računaru.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

Da preuzmete LD Player, kliknite OVDE.

Android Studio

Android Studio

Android Studio je developerska konzola (IDE) za razvoj Android aplikacija, koja u sebi sadrži i funkciju emulatora. Besplatan je i radni na Windows-u 7, 8 i 10. Dolazi sa verovarno najviše opcija od bilo kog emulatora, što je i razumljivo, imajući u vidu da je namenjen developerima. Takođe, ovo je najbrži emulator koji smo pronašli.

Instalacija je poprilično komplikovana, a samo korišćenje zahteva dosta predznanja. Kao što možete i sami da zaključite, ovo nije emulator za početnike, već za developere. Moguće je preuzimanje aplikacija sa Play Store-a, mapiranje dugmića, korišćenje različitih tastatura, sadrži alatke za testiranje i otklanjanje grešaka, a podržava čak i aplikacije za savitljive telefone. Interesantno je to što se emulator može koristiti i bez ulaska u Android Studio.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

Da preuzmete Android Studio, kliknite OVDE.

Bliss OS

Bliss OS

Bliss OS je besplatni Android emulator, koji je malo drugačiji od emulatora o kojima smo do sada pisali. Razlog tome je to što ovo u stvari nije Android emulator, već Android operativni sistem koji je moguće koristiti na računaru pomoću virtuelne mašine (Virtual Machine) ili ga pokrenuti sa USB diska.

Proces instalacije na virtualnu mašinu je poprilično komplikovan, posebno ukoliko nikada niste koristili ovakve programe. USB metod je još komplikovaniji, ali omogućava pokretanje Android operativnog sistema bez pokretanja nekog drugog operativnog sistema. Ovo znači da Bliss OS može da radi na bilo kom računaru, bez obzira na operativni sistem.

Glavni razlog zašto bi želeli da prođete kroz muke instalacije Bliss OS-a je taj da je ovo jedini način da dobijete pravo Android iskustvo na računaru i to bez reklama i dodatnih aplikacija koje često viđamo instalirane u Andoid emulatorima. Takođe, kao što smo pomenuli, može da radi na bilo kom računaru.

Da preuzmete Bliss OS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *