Calibre

Calibre

Calibre

Calibre je besplatan program za pregled, konvertovanje i modifikovanje elektronskih knjiga.

Preveden je na srpski jezik i podržan na Windows, Linux i Mac OS X platformama. Predstavlja veoma moćan e-book menadžer koji nimalo ne zaostaje za komercijalnim programima ovih namena.

Osnovne funkcionalnosti koje ovaj program nudi su: organizacija e-book kolekcija, pregled e-book sadržaja, konverzacija e-book formata, pregled i preuzimanje vesti sa stranih i domaćih informativnim internet stranica, poput 24 sata, Blica, B92 itd.

Od dodatnih opcija možemo navesti mogućnost online kupovinu knjiga ili jednostavno preuzimanje istih u slučaju da dostupne u besplatnim izdanjima, kao i mogućnost deljenja svih sadržaja sa ostalim korisnicima na Calibre serverima.

Što se tiče interfejsa, veoma je pregledan i organizovan. Gornji panel programa sačinjen je od ikonica koje su rezervisane za najčešće operacije (dodavanje, konvertovanje, prikazivanje, preuzimanje itd.), dok se u donjem panelu programa nalaze sadržaji biblioteke koje se mogu sortirati po više kriterijuma (autoru, datumu, veličini, nazivu dela, tagovima i slično). Tu je i ugrađena opcija Search, koja svakako doprinosi još bržem i lakšem snalaženju.

Ukoliko ste u potrazi za besplatnim programom sa kojim možete jednostavno i brzo da organizujete, konvertujete i modifikujete elektronske knjige, Calibre je pravo rešenje za vas. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija Calibre za Windows koja zahteva prethodnu instalaciju, da preuzmete portabilnu verziju ili verziju za neku drugu platformu, kliknite na neku od predloženih opcija:

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *