Darktable

Darktable

Darktable Prikaz Ikonice

Darktable je program otvorenog koda za rad na fotografijama raw formata. Darktable nije dizajniran da radi na Windows operativnom sistemu nego je programiran za Linux i Mac operativne sisteme.

Darktable je veoma koristan za rad sa slikama raw formata, što znači da je odličan za sve vrste fotografa. Raw format slike znači da je slika direktno uvezena sa fotoaparata i sadrži maksimalan broj detalja u zavisnosti od fotoaparata. Darktable je napravljen tako da bude između profesionalnog softvera za obradu raw formata slika i standardnog softvera namenjenog prosečnim korisnicima. Darktable nije među najboljima u obe kategorije ali zauzima mesto kao dobra kombinacija između ove dve vrste.

Darktable je dizajniran tako da lakoća i brzina rada budu na prvom mestu, da se olakša fotografima da obrađuju više hiljada slika sa jednog fotografisanja.

Darktable je tako programiran da može da uradi sve manje izmene na fotografijama kao što je na primer isecanje, ali takođe ima i napredne opcije kao što simulacija ljudskog noćnog vida. Korisnički interfejs kod ovog programa je takav da omogućava efikasnost kod rada, a najvažnije stavke kod korisničkog interfejsa jesu brzina obrade fotografija i efikasan dizajn.

Darktable Prikaz Rada na Fotografiji

Jedna od najboljih stavki Darktable programa jeste da sva obrada nije destruktivna, što znači da izmene na fotografijama nisu primenjene odmah nego su samo prikazane. Sve izmene se primenjuju samo prilikom izvoza (export-a) fotografija.

Dark table koristi takozvani “rawspeed” za učitavanje fotografija raw formata. Ovaj program takođe može da radi i na standardnim formatima fotografija kao što je jpeg.

Darktable je odličan program za sve fotografe i ostale korisnike koji žele da obrade fotografije, a ne koriste windows operativni sistem.

Sistemska zahtevnost:

Linux / Mac OS X

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *