Dual Monitor Tools – Upravljanje u višemonitorskom okruženju

Ažurirano: februar 24th, 2023
Dual Monitor Tools – Upravljanje u višemonitorskom okruženju

Ukoliko koristite dva ili više monitora verovatno znate da opcije za upravljanje u višemonitorskom okruženju, koje imamo u Windows-u, nisu baš najbolje i da pored osnovnih podešavanja, nemamo baš mnogo toga. Ukoliko želite da uradite bilo šta komplikovanije od podešavanja koji monitor će biti glavni, a koji sporedni i da li će se ista slika prikazivati na oba monitora ili ćete imati dodatni desktop, moraćete da potražite dodatni program.

Dual Monitor Tools je besplatan program za Windows 7, 8 i 10 koji će vam omogućiti da detaljno podesite kako će vaš računar raditi u višemonitorskom okruženju.

Kako radi Dual Monitor Tools?

Kada instalirate i pokrenete Dual Monitor Tools, ugledaćete korisnički interfejs koji izgleda pregledno, jednostavno i pomalo zastarelo, a koji je podeljen na dva dela. Sa leve strane su izlistane sve kategorije podešavanja koje su dostupne u programu, a kada kliknete na neku od njih, podešavanja za tu kategoriju će se pojaviti u sekciji sa desne strane.

Dual Monitor Tools meni

Program sadrži ogroman broj opcija i omogući će vam da detaljno podesite sve vezano za vaše monitore. Na primer, možete da ograničite kretanje kursora miša na samo određeni monitor ili da otežate prelazak miša sa jednog monitora na drugi, takođe možete da odredite delove ekrana u kojima će se naći prozori određenih programa i još mnogo toga.

Pored ovoga, Dual Monitor Tools sadrži i opciju za slikanje ekrana, a moguće je podesiti i da se slika samo određeni deo ekrana, kao i mogućnost podešavanja pozadine na desktop-u i to da budu identične, da se razlikuju, ali i da se automatski menjaju u određenom vremenskom intervalu.

Dual Monitor Tools sadrži mnogo opcija, zato nam se svidelo to što mnoge opcije imaju svoje prečice na tastaturi, koje sami možete da podesite. Pomoću ovih prečica možete, na primer, da napravite prečicu koja će pokrenuti određeni program i postaviti u unapred određeni deo ekrana.

Dual Monitor Tools će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike

Dual Monitor Tools je odličan program, a sadrži dovoljno opcija da zadovolji i najzahtevnije korisnike. Zbog velikog broja opcija, nije pogodan za početnike, ali verujemo da će se i oni snaći, posle kraćeg upoznavanja sa programom. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Dual Monitor Tools dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *