Facebook Container stavlja Facebook u kavez

Facebook Container stavlja Facebook u kavez

Facebook kao i Google i drugi web sajtovi može da vas pratri i kada posećujete druge sajtove, ne samo njihove. To znači da Facebook uzima više od vaših ličnih podataka, on pravi profil na osnovu koga vam plasira targetirane oglase.

Facebook Container je ekstenzija za Mozilla Firefox browser koja zaustavlja ovakvo praćenje van Facebookovog sajta.

Kako Facebook Container radi?

Kada prvi put pokrenete ekstenziju bićete izlogovani sa Facebooka i svi kolačići i drugi fajlovi biće izbrisani sa vašeg računara. Kada se sledeći put ulogujete Firefox će smestit sve to poseban, odvojen deo nazvan “Facebook” i prikazan plavo u adresnoj liniji.

Ovo je pokušaj Mozille da izoluje različite profile u različite delove browsera i na taj način oteža trakerima da vas prate i tako imaju uvid u vaše interese, politička nastrojenja ili potrošačke navike.

“Postoji ogromna vrednost u povezivanju ovih podataka i vašeg socijalnog profila i Facebook ima mrežu trakera na mnogo različitih sajtova. Ovaj kod vas nevidljivo prati i često je nemoguće otkriti koji podaci se dele”, rekao je Nick Nguzen, potpredsednik Mozilla Firefoxa, “Facebook Container izoluje vaše Facebook aktivnosti od ostatka vaših web aktivnosti. Kada ga instalirate moći će te normalno da koristite Facebook. Moći će te da koristite Facebookove servise i dobijaćete reklame. Razlika je da će sada biti mnogo teže Facebooku sakuplja vašu aktivnost van Facebooka i da vam šalje reklame na osnovu toga”.

Da li ga koristiti?

Facebook Container je zgodna i korisna stvarčica sa malo negativnih strana (jedino što malo usporava rad) i svakako smo mišljenja da je treba koristiti ako ni zbog čega drugog onda makar da malo pomrsimo račune Facebooku.

Platforma:
Windows, Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *