ImTranslator – Zgodan način za prevođenje teksta pomoću popularnih online servisa

ImTranslator – Zgodan način za prevođenje teksta pomoću popularnih online servisa

Stariji među nama se sećaju vremena kada smo za prevođenje tekstova napisanih na stranom jeziku koristili rečnike. Ovakav vid prevođenja je bio spor, težak i mukotrpan posao, a kvalitet prevoda, pogotovu ako se radi o jeziku koji uopšte ne poznajemo, je bio toliko loš da bi nam u najboljem slučaju mogao dati bledu predstavu o tome šta piše u tekstu.

Moderna tehnologija je stare rečnike poslala u penziju i sigurni smo, da oni nikome ne nedostaju. Danas imamo veliki izbor online prevodilaca koji čitave tekstove mogu da prevedu za samo nekoliko trenutaka, ali kao što većina verovatno i sama zna, nisu svi servisi za prevođenje jednaki. Prevod istog teksta se može drastično razlikovati kada za prevođenje koristite, recimo, Google Translate ili Yandex.

ImTranslator je besplatan plugin za Google Chrome i Mozilla Firefox internet pregledače koji će vam omogućiti da prevedete tekst, ali i brz i lak način da izaberete servis za prevođenje koji želite da koriste.

Kako radi ImTranslator?

Kada instalirate ImTranslator, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača. Klikom na ovu ikonicu otvara se meni plugin-a koji je podeljen na dva dela. U gornjem delu treba da unesete tekst koji želite da prevedete, a u donjem će se pojaviti prevod teksta.

ImTranslator meni

Takođe, u donjem delu se nalaze četiri dugmeta koja predstavljaju servise za prevođenje koje možete da koristite, a to su Google, Microsoft, Yandex i Translator. Klikom na neki od ovih dugmića, dobićete prevod pomoću odgovarajućeg servisa za prevođenje.

Međutim, stalno kopiranje teksta može da postane zamorno, zato je odlično to što su autori pugin-a dodali opciju u kontekstualni meni, kome pristupate kada kliknite desnim klikom bilo gde na stranicu veb sajta, odakle možete da prevedete celu stranicu ili ako ste obeležili deo teksta, da prevedete taj tekst. Verujemo da će većina korisnika više koristiti ovu opciju nego meni plugin-a.

Što se samog prevođenja tiče, ImTranslator samo pruža zgodan način da iskoristite neki od pomenutih servisa, sam plugin ne prevodi ništa. Imajući u vidu da su ovo najpopularniji i najbolji servisi za prevođenje i sam prevod će biti na visokom nivou, a podržani su svi jezici koje ovi servisi podržavaju. Takođe, postoji i opcija da se automatski detektuje jezik sa koga prevodite tekst, što nam se svidelo.

ImTranslator podesavanja

ImTranslator je jedan od najlakših načina za prevođenje

ImTranslator je fenomenalan plugin. Korišćenje je veoma jednostavno i izuzetno zgodno. Pošto koristi neke od najboljih servisa za prevođenje i kvalitet prevoda je na najvišem nivou. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug tako da ImTranslator dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome i Mozilla Firefox

U linku za preuzimanje, ponudili smo ImTranslator verziju za Chrome, ako želite da preuzmete verziju za Firefox, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *