Kako isključiti Program Compatibility Assistant u Windows-u 10

Kako isključiti Program Compatibility Assistant u Windows-u 10

Windows 10 ima fenomenalnu kompatibilnost sa starijim programima. To znači da stari programi bez problema i grešaka rade na ovom operativnom sistemu. Jedan od alata koji Windows 10 koristi da bi ovo postigao je Program Compatibility Assistant.

Ako pokušavate da instalirate nekompatibilni program na Windows 10, ova funkcija je sjajna. Program Compatibility Assistant može da pronađe probleme koji sprečavaju ispravnu instalaciju programa, popravi ih i tako omogući ispravan rad.

Problem je u tome da Program Compatibility Assistant veoma često pokazuje lažne pozitivne rezultate, to jest programi koji bez problema mogu da rade na Windows-u 10 se pokazuju kao nekompatabilni. Tada Program Compatibility Assistant pokušava da ih popravi i time ih, ustvari, pokvari.

Ukoliko ste naišli na ovaj problem, rešenje je da isključite Program Compatibility Assistant. Ovo je veoma jednostavno uraditi, a mi smo napravili video tutorijal u kome vam pokazujemo kako isključiti Program Compatibility Assistant u Windows-u 10.

Video transkript:

  1. Na tastaturi pritisnite Windows Key + R
  2. Ukucajte services.msc pa kliknite na OK
  3. Kliknite duplim klikom na Program Compatibility Assistant Service
  4. Pod Startup type otvorite padajuće meni i kliknite na Disabled
  5. Kliknite na Stop
  6. Kliknite na Apply pa na OK

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *