LastPass

 LastPass

Lastpass

LastPass je besplatan program za čuvanje i upravljanje svim vašim šiframa sa udaljenog servera.

Naime, ovaj program vam omogućava da sačuvate sve vaše naloge sa pristupnim lozinkama na LastPass serveru, u AES-256 enkriptovanoj bazi podataka koja će biti zaključana vašom glavnom “Master“ lozinkom i kojoj ćete moći putem interneta da pristupite sa bilo kog uređaja i u bilo kom trenutku. Na ovaj način pamtite samo jedan user name i password, a sve ostalo je sačuvano i uvek vam je dostupno na vašem LastPass nalogu.

On predstavlja takozvani Password Manager koji je u vidu programa dostupan za Windows, Mac OS i Linux operativne sisteme, u vidu aplikacije za IOS i Android uređaje i u vidu ekstenziju za Google Chrome, Mozilla, Safari, Internet Explorer i Opera browser.

Pored naloga sa pristupnim lozinkama, LastPass vam omogućava da sačuvate i druge bitne informacije i podsetnike, kao na primer brojeve i šifre bankovnih računa, brojeve osiguranja, lične karte, pasoša i sličnih dokumenata, kao i da navedene informacije na siguran način podelite sa drugim osobama.

Još nekih od alata koji povećavaju funkcionalnost ovog programa su: autologin za automatsko logovanje na različitim sajtovima, autofil za automatski popunjavanje različitih online formi sa vašim informacijama, password generator za kreiranje jakih šifri, itd.

LastPass predstavlja moćan Password Manager koji vam omogućava da na jednostavan i siguran način sačuvate sve svoje pristupne i druge bitne podatke na udaljenom serveru. U današnje vreme, kada korišćenje jednostavnih lozinki i upotreba istih login podataka na više mesta više nije opcija, a broj login podataka koje moramo da pamtimo se konstantno povećava, LastPass je prosto nezamenjiv alat za svakoga ko vodi računa o svojoj online bezbednosti.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux, Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Zdravo, da li to znaci da pamti sve naloge i pasvorde koji se sa mog racunara unesu?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *