LastPass

LastPass

LastPass je besplatan program za čuvanje i upravljanje svim vašim šiframa, program čuva šifre na online serveru.

Ovaj program vam omogućava da sačuvate sve vaše naloge sa pristupnim lozinkama na LastPass serveru, u AES-256 enkriptovanoj bazi podataka koja će biti zaključana vašom glavnom „Master“ lozinkom. Svim sačuvanim šiframa i login podacima možete da pristupite putem interneta sa bilo kog uređaja i u bilo kom trenutku. Na ovaj način, možete da imate različito korisničko ime i šifru bukvalno za sve, jer trebate da zapamtite samo jedan user name i password, a sve ostalo je sačuvano i uvek vam je dostupno na vašem LastPass nalogu.

Upotreba različitog korisničkog imena i šifre za svaki servis ili aplikaciju je izuzetno bitno, jer u slučaju da vam ukradu login podatke, kompromitovan vam je samo jedan nalog i to možete brzo da rešite. Zato je LastPass aplikacija must have u današnje vreme, jer svi imamo milion naloga, mejlova, kartica, pinova itd. Sve to lepo sačuvate u LastPass-u, a pamtite samo login za LastPass i to je to, milina. 🙂

LastPass predstavlja takozvani Password Manager koji je u vidu programa dostupan za Windows, Mac OS i Linux operativne sisteme, a dostupan je u vidu aplikacije za iOS i Android uređaje i u vidu ekstenziju za Google Chrome, Mozilla, Safari, Internet Explorer i Opera browser.

Pored naloga sa pristupnim lozinkama, LastPass vam omogućava da sačuvate i druge bitne informacije i podsetnike, kao na primer brojeve i šifre bankovnih računa, brojeve osiguranja, lične karte, pasoša i sličnih dokumenata, kao i da navedene informacije na siguran način podelite sa drugim osobama.

Neke od LastPass opcija koje povećavaju funkcionalnost ovog programa su: autologin, koji omogućava automatsko logovanje na sajtovima, autofil za automatsko popunjavanje različitih online login formi sa vašim podacima, password generator za kreiranje jakih šifri, itd.

LastPass automatsko popunjavanje login formi

Na Windows-u, Mac OS-u ili Linux-u, samo instalirate LastPass add-on u browser koji koristite i LastPass će vam ubuduće automatski popunjavati sve login forme za koje ste sačuvali login podatke. Na Android-u i iOS-u, instalirate LastPass aplikaciju i dobićete opciju za automatsko popunjavanje sačuvanih login podataka. Add-on-ove za sve browsere, kao i LastPass aplikacije za Andorid i iOS možete skinuti u LastPass download linku na kraju ovog teksta.

LastPass predstavlja moćan Password Manager koji vam omogućava da na jednostavan i siguran način sačuvate sve svoje pristupne i druge bitne podatke na online serveru. U današnje vreme, kada korišćenje jednostavnih lozinki i upotreba istih login podataka na više mesta više nije opcija, a broj login podataka koje moramo da pamtimo se konstantno povećava, LastPass je prosto nezamenjiv alat za svakoga ko vodi računa o bezbednosti svojih login podatka.

Da naučite kako da koristite LastPass, pogledajte naše tutorijale korak po korak:

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux, Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 4,25 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Zdravo, da li to znaci da pamti sve naloge i pasvorde koji se sa mog racunara unesu?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *