Notepad++

Notepad++

Notepad++ je besplatan program za editovanje tekstualnih fajlova i pisanje koda. Radi u Windovs okruženju i podržava nekoliko jezika. Program je potpuno besplatan i njegova upotreba je regulisana GPL Licencom.

Lako ćete uočiti da je Notepad++ u stvari prelazna varijanta između klasičnog Windows-ovog Notepad-a i WordPad-a. Ipak, Notepad++ ima neke bitne prednosti u odnosu na WordPad. Jedna od njih, a možda i najvažnija je podrška za rad sa tabovima, tako da možete da editujete više fajlova istovremeno. Takođe jako bitna osobina Notepad++ je i numersanje linija koda, tako da uvek možete lako da se snađete gde ste šta menjali.

Interfejs programa je mnogo jednostavniji u poređenju sa nekim od konkurentskih programa ove namene. Korisnici mogu kompajlirati i pokretati makroe, slati kod na direktnu validaciju na W3C validator, pokrenuti fajl u Firefox-u i Internet Explorer-u. Tu je i ugrađeni spell​​-Checker, koji će vam pomoći da se rešite grešaka u kucanju dok pišete kod.

Notepad++ je napisan u programskom jeziku C++ i koristi čist Win32 API i STL koji osigurava veću brzinu izvršavanja i manju veličinu programa. Maksimalnom optimizacijom izvršnih procesa Notepad++ pokušava da smanji emisije ugljen-dioksida svetu. Kada se koristi manje procesorske snage, računar se manje opterećuje i smanjuje potrošnju energije. Na taj način, Notepad++ doprinosi očuvanju životne sredine.

AKo ste okoreli koder ili samo običan korisnik koji piše mnogo teksta, Notepad++ će vas brzo osvojiti svojom jednostavnošću i brzinom. Ovaj program ima našu toplu preporuku, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:
Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7/NT/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (7 ocena, prosečno: 4,71 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Nezamenljiv tekst editor. Koristim ga svakodnevno. Jednostavan je a ima sve sto je potrebno bilo da pisete duzi tekst ili kratke poruke. Svaka preporuka.

  • Odličan program.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *