Notepad++

Notepad++

Notepad++ je besplatan program za editovanje tekstualnih fajlova i pisanje koda. Radi u Windovs okruženju i podržava nekoliko jezika. Program je potpuno besplatan i njegova upotreba je regulisana GPL Licencom.

Lako ćete uočiti da je Notepad++ u stvari prelazna varijanta između klasičnog Windows-ovog Notepad-a i WordPad-a. Ipak, Notepad++ ima neke bitne prednosti u odnosu na WordPad. Jedna od njih, a možda i najvažnija je podrška za rad sa tabovima, tako da možete da editujete više fajlova istovremeno. Takođe jako bitna osobina Notepad++ je i numersanje linija koda, tako da uvek možete lako da se snađete gde ste šta menjali.

Interfejs programa je mnogo jednostavniji u poređenju sa nekim od konkurentskih programa ove namene. Korisnici mogu kompajlirati i pokretati makroe, slati kod na direktnu validaciju na W3C validator, pokrenuti fajl u Firefox-u i Internet Explorer-u. Tu je i ugrađeni spell​​-Checker, koji će vam pomoći da se rešite grešaka u kucanju dok pišete kod.

Notepad++ je napisan u programskom jeziku C++ i koristi čist Win32 API i STL koji osigurava veću brzinu izvršavanja i manju veličinu programa. Maksimalnom optimizacijom izvršnih procesa Notepad++ pokušava da smanji emisije ugljen-dioksida svetu. Kada se koristi manje procesorske snage, računar se manje opterećuje i smanjuje potrošnju energije. Na taj način, Notepad++ doprinosi očuvanju životne sredine.

AKo ste okoreli koder ili samo običan korisnik koji piše mnogo teksta, Notepad++ će vas brzo osvojiti svojom jednostavnošću i brzinom. Ovaj program ima našu toplu preporuku, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:
Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7/NT/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (7 ocena, prosečno: 4,71 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

2 Komentara

  • Nezamenljiv tekst editor. Koristim ga svakodnevno. Jednostavan je a ima sve sto je potrebno bilo da pisete duzi tekst ili kratke poruke. Svaka preporuka.

  • Odličan program.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *