PC Builder – Pomoć pri kupovini novog računara

PC Builder – Pomoć pri kupovini novog računara

Ukoliko planirate da kupite novi računar, ali niste neko ko redovno prati razvoj računarskih komponenti, verovatno nećete odbiti bilo kakvu pomoć. Kada izaberete procesor, moraćete da uzmete matičnu ploču koja će raditi sa tim procesorom, kada birate RAM, u zavisnosti od posla koji ćete obavljati na tom računaru zavisi koliko RAM-a će vam trebati i tako dalje. U ovome će vam pomoći aplikacija koju ćemo vam predstaviti.

PC Builder je besplatna aplikacija za Android koja će vam pomoći da pronađete i odaberete komponente za svoj novi računar.

Kako radi PC Builder?

PC Builder je aplikacija koje će vam pomoći da pronađete i odaberete komponente prilikom kupovine računara. Kada je instalirate i pokrenete, prvo što treba da uradite je da odaberete region u kome se nalazite, a u zavisnosti od ovoga prikazivaće se cene i valuta. Podržano je devet regiona, među kojima nisu ni srbija ni hrvatska. Sve komponente i cene koje se prikazuju su sa Amazon-a, a nije moguće odabrati neki drugi servis za prodaju.

PC Builder meni

Iskreno, vrednost ove aplikacije nije u ovome i ne mislimo da PC Builder treba da koristite za kupovinu, već kao alat koji će vam pomoći da sastavite konfiguraciju. Za ovo imate dve opcije, da sami dodate komponente ili da aplikacija za vas sama napravi konfiguraciju u zavisnosti od parametara koje joj zadate.

Ukoliko rešite da sami dodajete komponente, moći ćete lako da uporedite cene, koje su sa Amazon-a i verovatno nisu one koje ćete pronaći u našim prodavnicama, ali će vam ipak dati dobar uvid u to koliko će računar koštati. Pored ovoga, ukoliko izaberete neku komponentu, moći ćete da dodate samo komponente koje su kompatibilne, to jest, koje će raditi sa komponentom koju ste već odabrali. Još jedna opcija koja nam se veoma svidela je to da kako dodajete komponente prikazivaće se ukupna potrošnja struje, tako da ćete uvek znati tačno koje napajanje da uzmete.

Ukoliko se odlučite za drugu opciju, moraćete da date određene smernice PC Builder-u. Prvo ćete morati da odaberete koliko želite da potrošite na računar. Posle ovoga moći ćete da odaberete da li želite AMD ili Intel procesor, HDD ili SSD hard disk, Nvidia ili AMD grafičku, stock ili custom kuler i tako dalje. Kada završite sa ovim, dobićete predlog računara koji odgovara ovim kriterijumima.

PC Builder pretraga

Jednu kritiku koju imamo ovde je to što ne postoji opcija da umesto odabira karakteristika, izaberete način na koji ćete koristiti računar, na primer, računar za igrice ili posao. Verujemo da bi mnogi koji će koristiti ovu opciju više voleli da odaberu računar na ovaj način.

PC Builder će vam pomoći kupite najbolji računar sa svoj budžet

PC Builder zarađuje tako što od svake kupovine na Amazon-u pomoću ove aplikacije dobija procenat, ali to je affiliate provizija, tako da vi plaćate istu cenu kao da ste sami otvorili Amazon. Međutim, to ne znači da vam neće pomoći da lako i brzo pronađete najbolje komponente za svoj budžet. Predlažemo vam da isprobate ovu aplikaciju, pogotovu ako redovno ne pratite cene ili razvoj novih tehnologija.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *