Ditto Clipboard Manager za Windows 10

Ditto Clipboard Manager za Windows 10

Kada smo govorili o najboljim clipboard menadžerima za Windows 10, iz te liste je namerno izostavljen Ditto. Ditto Clipboard Manager smo opisali još davne 2013. godine, tada smo ga pohvalili, a danas, 7 godina kasnije, smatramo da se ovaj program po svojim performansama izdvaja od svih ostalih clipboard menadžera o kojima smo pisali i zauzima prvo mesto.

Kralj kopiranja

Ditto Clipboard Manager predstavlja besplatan program otvorenog koda, za kopiranje i čuvanje sadržaja. Poseduje veoma jednostavan interfejs, pa se koristi sa lakoćom. Radi potpuno neprimetno – u pozadini drugih programa. Nakon jednostavne instalacije, potrebno je obaviti nekoliko podešavanja i možete početi sa radom.

Kada je u pitanju vrsta sadržaja, omogućava čuvanje slika, linkova, HTML koda, teksta i drugih formata. Sav sadržaj se čuva u bazi, iz koje može da se „doradi“ ili prebaci u neki drugi program. Najzanimljivija je činjenica da se podaci čuvaju u enkriptovanom obliku, a mogu i da se sinhronizuju i podele sa drugim računarima koji su povezani na istu mrežu.

ditto

Program radi po principu SQL baze podataka, sa naprednom opcijom pretraživanja. Sve stavke su kategorizovane, tako da je veoma jednostavno pronaći fajl koji tražite. Omogućena je statistika koja pokazuje broj kopiranih stavki u određenom vremenskom intervalu. Još jedna korisna opcija je čuvanje (lepljenje) najbitnije stavke na vrhu ili dnu prozora, kako bi u svakom trenutku imali pogled na najbitniju stavku.

Ako se brinete za bezbednost lozinki bitno je napomenuti da se sve kopirane lozinke čuvaju u Ditto-ovom dnevniku sve dok ih eksplicitno ne izbrišete, bilo ručnim uklanjanjem ili postizanjem maksimalnog broja sačuvanih kopija. Za otklanjanje ovog rizika potrebno sprečiti Ditto-a da pristupi mreži preko podešavanja Windows Firewall-a.

Ubacivanje sadržaja u bazu izvršava se standardnim putem (Ctrl + C prečica na tastaturi), a dozvoljeno je i prevlačenje obeleženog sadržaja u prozor programa. Pristup podacima koje Ditto Clipboard Manager čuva moguć je na više načina – direktnim pristupom sadržaju (prečicom na tastaturi) ili preko menija koji se otvara iz system tray-a.

Ukoliko želite da povećate svoju produktivnost, kao i brzinu rada na računara, instalirajte Ditto Clipboard Manager, jer nećete pogrešiti.

Platforma:

Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *