RawTherapee

RawTherapee

RawTherapee Glavni Prikaz

RawTherapee je besplatan program za manipulisanje I procesovanje takozvanih slika raw formata. Raw format se koristi kod fotoaparata i mnogo su detaljnije slike jer nisu kompresovane zbog uštede memorije. Poseban je zbog svojih naprednih opcija koje daje svom korisniku. RawTherapee sadrži set operacija koje su specifično namenjene za ne destruktivno izmenjivanje u post produkciji i prvenstveno je namenjen da olakša posao fotografu tako što može da podnese veliki broj slika od jednom.

Sve izabrane izmene nisu odmah primenjene na slici, nego služe samo za prikaz, a primenjuju se na slici tek po izvozu (čuvanju) slike. Program može da radi sa raw slikama sa fotoaparata ali isto tako može da se koristi za neke formate koji se češće pojavljuju kao što su JPEG, PNG i TIFF. Takođe podržava visok dinamički režim, 16/24/32-bitne raw DNG slike.

Program je dizajniran tako da pomogne ljudima sa slabim procesorom tako sto stavi slike na čekanje kada korisnik prelazi na druge slike ali ima opciju da istovremeno radi sa više slika ako korisnik ima računar koji to može da podnese.

RawTherapee Prikaz Editora

U delu za rad sa slikama se takođe nalaze opcije za svakojako menjanje boja, sa odvojenim R(Red- Crvenim), G(Green- Zelenim) i B(Blue- Plavim) kanalima. Sve izmene se čuvaju na listi zvanoj history, tj istorija gde korisnik može da se vrati na svaki korak koji je napravio ako tako želi.

RawTherapee predstavlja siguran i veoma efikasan program za fotografe ali i za obične korisnike koji imaju potrebu da obrađuju fotografije u raw formatu.

Sistemska zahtevnost:

Win7 x64, WinXP, WinVista, Win7 x32, Win8 x32, Win8 x64, Win10 x32, Win10 x64 / Linux / Mac OS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *