RetroShare

RetroShare

Retroshare Prikaz Programa

RetroShare je besplatni program otvorenog koda koji služi za sigurno ostvarivanje privatne komunikacije. Retroshare omogućava korisniku da komunicira, deli fajlove i datoteke sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama koristeći takozvani web of trust za autentifikaciju konekcije između korisnika. Retroshare takođe koristi OpenSSL za šifrovanje svih komunikacija.

Retroshare omogućava korisniku da ostvari privatnu mrežu od samo pozvanih korisnika tako da ima potpunu kontrolu da bira sa kim želi da deli fajlove a sa kim ne. Ovaj program je jednostavan za instalaciju i korišćenje čime omogućava laku razmenu podataka između prijatelja, kolega i delova porodice.

Korisnički interfejs ovog programa je jednostavan i intuitivan, sa svim većim opcijama prikazanim lepim ikonicama. Dodavanje drugih korisnika na mrežu nije baš jednostavno ali u isto vreme nije previše komplikovano. Retroshare koristi takozvani PGP sistem za šifrovanje komunikacije, on zahteva da korisnici ručno unesu sertifikate kako bi se pridružili mreži. Kad korisnici pristupe mreži mogu da postavljalju datoteke i fajlove po volji koje svi drugi korisnici u mreži mogu da pregledaju i preuzimaju po volji.

Retroshare Prikaz Programa

Retroshare ima jako korisne opcije, jedna od njih su forumi. Jako korisna stavka jeste da su svi forumi za deljenje podataka između korisnika osigurani, tako da svi korisnici nemaju brige oko privatnosti. Retroshare se instalira i briše bez ikakvih poteškoća.

Sistemska Zahtevnost:

Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 4,50 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *