Textify – kopiranje teksta koji nije moguće obeležiti

Textify – kopiranje teksta koji nije moguće obeležiti

Da li ste ikada želeli da prekopirate neki tekst, ali to nije bilo moguće. Paranoični web sajtovi znaju da isključe opciju da obeležite tekst, da bi se zaštitili od plagiranja, pa je nemoguće kopirati. Takođe, kada se dogodi greška u programu, tekst poruke koju dobijete, ponekad, nije moguće obeležiti i prekopirati. Textify je besplatni program za Windows 7, 8 i 10 koji nam omogućava da prekopiramo tekst kada to nije moguće klasičnim metodama.

Kako radi Textify

Instalacije je krajnje jednostavna i ne zahteva posebnu pažnju, pogotovu zato što Textify neće pokušati da vam “uvali” nikakve dodatne programe. Po pokretanju, suočićete se licem u lice sa prozorčićem koji prikazuje dostupna podešavanja gde jedino možete da menjate kombinaciju taster kojim pokrećete kopiranje teksta.

Textify mani

Upotreba je krajnje jednostavna. Sve što treba da uradite je da pozicionirate kursor miša iznad tekst koji želite da prekopirate i pritisnite prečicu koja je po default-u Shift + srednji taster miša. Tada će se otvoriti novi prozor u kome će sav tekst iznad koga ste postavili strelicu miša biti upisan. Ovaj tekst, onda, možete da prekopirate na uobičajen način.

Textify kopiranje teksta

Interesantno je da kada se otvori prozor sa tekstom za kopiranje postoji i opcija da obavite online pretragu koristeći Wikipediju, Google ili DuckDuckGo, kao i opcija direktnog prevođenja teksta koristeći Google Translate. Ovaj mali detalj, na koji su developeri obratili pažnju, čini ove opcije programa korisnijim od njegove primarne funkcije.

Iskreno, ne dešava nam se tako često da želimo da prekopiramo tekst, a da to nije moguće, ali uraditi pretragu ili prevod teksta sa samo dva klika je odlična funkcija. Pitamo se da li su developeri trebali ovu opciju da reklamiraju kao glavnu, a kopiranje tekst kao sekundarnu.

Nekoliko malih zamerki

Prva zamerka koju imamo je toliko mala, koliko je i neuobičajena. Naime, program ne poseduje opciju da se prozor minimizira. Nismo sigurni zašto ova opcija nije uključena, ali mislimo da su developeri mislili da je prozor programa već toliko mali i nenametljiv da nema potrebe uključiti i ovu opciju.

Druga i poslednja zamerka je da je podešavanje kombinacija tastera kojim pokrećete kopiranje teksta veoma ograničeno. Možemo da biramo jedino između kombinacije dugmića na tastaturi, ali samo Ctrl, Alt i Shift i klika mišem, levi, desni ili srednji taster. Nije moguće izabrati ni jednu drugu kombinaciju. Ovo većini korisnika neće predstavljati problem, mada bi bilo lepo da ovde nema ograničenja.

Za brzu pretragu ili prevod teksta, sa dodatnom opcijom kopiranja predlažemo Textify

Kao što vidite Textify je veoma jednostavan program koji može da vam uštedi dosta vremena jer nećete morati da kopirate tekst u pretraživač ili Google Translate već to možete da uradite u samo par klikova, a opcija da prekopirate tekst koji nije moguće prekopirati na uobičajen način je svakako fenomenalan bonus.

Malo smo se našalili kada smo istakli funkcije za pretragu i prevođenje u prvi plan, ali iskreno smatramo tu izjavu tačnom. Predlažemo vam da download-ujete Textify i proverite da li smo u pravu.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Na sajtu čiji ste link dali sam pokušao skidanje nekoliko puta i bezuspešno je bilo.

    • Proverili smo, download link je ispravan. Kada otvorite link za preuzimanje, samo trebate da kliknete na „Download“ dugme i da sačekate da preuzimanje počne.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *