Top 3 najbolja besplatna programa za konvertovanje audio fajlova za Windows

Top 3 najbolja besplatna programa za konvertovanje audio fajlova za Windows

Audio fajlovi dolaze u različitim formatima, a svaki format je dizajniran za određenu primenu. Međutim, za obične korisnike ovo često može da predstavlja problem. Koliko puta vam se desilo da želite da pustite neku pesmu, samo da bi dobili poruku da audio format nije podržan? Za rešenje ovog problema koristimo programe za konvertovanje audio fajlova.

U ovoj kategoriji programa imamo veliki broj besplatnih opcija koje su visokog kvaliteta, ne sadrže reklame i ne ograničavaju korišćenje ni na koji način. Iz ovog razloga, stvarno je teško bilo pronaći najbolje. Ipak, lista koju smo napravili sadrži programe koji su nam se najviše svideli i sigurni smo da će odlično služiti većini korisnika. Zato pogledajte našu listu od top 3 najbolja besplatna programa za konvertovanje audio fajlova za Windows.

MediaHuman Audio Converter

MediaHuman Audio Converter

MediaHuman Audio Converter je besplatan program za konvertovanje audio fajlova dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i macOS. Razlog zašto smo baš ovaj program stavili na prvo mesto je činjenica da, pored svog kvaliteta, ovo je jedan od najjednostavnijih programa ove vrste. Iskreno verujemo da ni apsolutnim početnicima neće trebati tutorijal da nauče kako se program koristi.

MediaHuman Audio Converter podržava konvertovanje svih popularnih audio formata, kao što su WMA, MP3, AAC, WAV, FALC, OGG, AIFF i drugi, a ono što je najbitnije, tokom konverzije nema gubitka kvaliteta zvuka. Fajlove je moguće konvertovati jedan po jedan, ali program podržava i konvertovanje više fajlova odjednom, a ukoliko koristite iTunes, moguće je i konvertovanje čitavih plej lista.

Zbog odličnog algoritma za konverziju, kada konvertujete više fajlova odjednom proces je izuzetno brz. Ono što nam se posebno svidelo je i to što MediaHuman Audio Converter sadrži i opciju za vađenje zvuka iz video snimaka, što je odličan dodatak ovom fenomenalnom programu.

Ukoliko vam je potreban jednostavan program, koje nema gomilu nepotrebnih opcija i koji posao obavlja brzo i kvalitetno, MediaHuman Audio Converter je, po našem mišljenju, najbolja opcija.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i macOS

Preuzmite MediaHuman Audio Converter.

fre:ac

fre:ac

fre:ac je besplatan program za konvertovanje audio fajlova dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10, Linux i macOS. Ovo je jedan od najboljih programa za konverziju audio CD-ova u MP3 ili M4A formate. Sadrži više opcija od MediaHuman Audio Converter-a, ali je i dalje veoma lak za upotrebu.

fre:ac podržava sve popularne audio formate, među kojima su MP3, M4A/AAC, FLAC, WMA i drugi. Moguće je konvertovati više fajlova odjednom, pri čemu ako dodate folder sa pod folderima, celokupna struktura će biti sačuvana, kao i imena fajlova. Pre konverzije, moguće je podesiti bitrate svakog kanala i maksimalnu veličinu fajla.

Pročitali smo kritike na internetu da fre:ac narušava kvalitet zvuka prilikom konverzije, ali iskreno nismo primetili nikakvu razliku. Ne možemo da tvrdimo da je ovo nije istina, ali sigurni smo da je razlika toliko mala da je maltene neprimetna.

Ukoliko želite da svoje stare CD-ove prebacite na računar ili želite malo više kontrole nad konverzijom audio fajlova, fre:ac je fenomenalna opcija.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10, Linux i macOS

Preuzmite fre:ac.

VLC Media Player

VLC Media Player

VLC Media Player je besplatan program za puštanje audio i video fajlova dostupan za Windows 7, 8, 10, 11, Linux i macOS. Ovo je jedan od najboljih programa ove vrste, ali pored ovoga sadrži i opciju za konvertovanje audio i video fajlova. Razlog zašto smo ga uključili u ovu listu je zato što veliki broj korisnika već ima ovaj program instaliran na svom računaru, tako da neće morati da preuzimaju nikakav dodatni program.

Najveći nedostatak VLC Media Player, kada govorimo o konvertovanju fajlova, je to što vam neće odmah biti jasno kako da ovo uradite. Zato što je ovo dodatna, a ne glavna funkcija programa, ona je sakrivena u menijima, tako da vam preporučujemo da pogledate naš tutorijal kako konvertovati video i audio fajlove sa VLC Media Player-om i naučite kako da ovo uradite.

Sama funkcija konverzije je odlična. Program podržava konverziju svih popularnih audio formata, među kojima su MP3, AAC, WAV, FLAC, OPUS i drugi, a proces je brz i nema gubitka kvaliteta. Ukoliko je konvertovanje audio fajlova nešto što retko radite i nisu vam potrebne nikakve dodatne funkcije, VLC Media Player je odlična opcija.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, Linux i macOS

Preuzmite VLC Media Player.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *