Top 3 najbolja besplatna programa za planiranje putovanja

Top 3 najbolja besplatna programa za planiranje putovanja

Ukoliko planirate putovanje, organizacija je najbitnija stavka. Za ovo možete unajmiti agenciju, ali one najčešće nude već pripremljene planove od kojih nema mnogo odstupanja. Ukoliko želite da netipično putovanje, moraćete sami sve da organizujete. Uz pomoć moderne tehnologije ono nikada nije bilo lakše.

Predstavićemo vam tri programa koja će vam pomoći da do detalja isplanirate putovanje. Pomoći će vam da odlučite gde želite da putujete, da iznajmite smeštaj i da stignete do same destinacije koju ste izabrali. Korišćenje ovih programa je izuzetno lako i potpuno su besplatni, zato ukoliko planirate putovanje, predlažemo vam da ih isprobate.

TripSmart.tv

TripSmartTv

TripSmart.tv je besplatan program za Windows 10 koji će vam pomoći da pronađete savršenu destinaciju za vaše sledeće putovanje. Program nudi ogroman broj video snimaka iz celog sveta i sa svih popularnih turističkih destinacija. Ovi snimci su u formi turističkih vodiča, koji za cilj imaju da na što bolji način predstave određenu destinaciju, pa na njih treba gledati kao na reklamu.

Verovatno najbolja opcija TripSmart.tv programa je način na koji možete da pretražujete turističke destinacije. Ako, na primer, želite da odete negde gde ćete se odmarati na prelepim plažama i uživati u morskoj kuhinju, to jednostavno ukucajte u pretragu i dobićete video snimke destinacija koje odgovaraju ovim kriterijumima. Naravno, turističke destinacije možete i pretraživati pomoću kategorija među kojima su medeni mesec, istorijske atrakcije, avanture i druge.

Još jedna odlična opcija je to što svaki video snimak ima i kratak opis u kome su istaknute sve glavne karakteristike određene lokacije, pa ne morate da gledate video snimke lokacija koje ne ispunjavaju sve vaše želje.

Platforma:
Windows 10

Preuzmite TripSmart.tv za Windows 10.

Airbnb

Airbnb

Kada odlučite gde želite da putujete, na redu je iznajmljivanje smeštaja. Možete iznajmiti sobu u hotelu, ali vam mi predlažemo da iskoristite besplatnu aplikaciju Airbnb, koja je dostupna za Android i iOS, a na računaru putem veb sajta i na ovaj način je dostupna na svim operativnim sistemima.

Airbnb funkcioniše tako što vlasnici privatnih stanova postavljaju oglas na veb sajtu Airbnb-a, to jest aplikaciji, sa slikama, opisom i cenom. Kada se odlučite koji stan želite da iznajmite, stupate u direktnu komunikaciju sa vlasnikom gde se dogovarate oko datuma dolaska, dužine trajanja posete i načina preuzimanja ključa. Mogućnost prevare gotovo da ne postoji, jer se plaćanje odvija putem sajta ili aplikacije i to tek nakon boravka u smeštaju.

Razlog zašto vam predlažemo da na ovaj način iznajmite smeštaj, a ne da odete u hotel je cena. Cene stanova zavise od zemlje i grada u kome se nalaze, ali su uvek povoljnije nego hoteli. Ovde iznajmljujete ceo stan po ceni manjoj od jedne sobe u hotelu. Takođe, ovde ste mnogo fleksibilniji kada je u pitanju lokacija na kojoj želite da boravite pošto ćete pronaći stanove u svim delovima grada.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite Airbnb veb sajt.
Preuzmite Airbnb za Android.
Preuzmite Airbnb za iOS.

Google Maps

Google Maps

Pošto ste odlučili gde putujete i pošto ste iznajmili smeštaj, na redu je da dođete do same destinacije. Ukoliko putujete automobilom, najbolja aplikacija koja će vam pomoći u ovome je Google Maps. Postoji dosta sličnih aplikacija, a neke od njih nude i dodatne opcije, kao što su opisi lokacija ili predlozi šta treba posetiti dok putujete, ali Google Maps je po našem mišljenju najbolja opcija. Google Maps je besplatno dostupan za Android i iOS, a na računaru mu možete pristupiti putem veb sajta.

Pored toga što je ovo aplikacija koja radi bez greške i ima dodatne opcije kao što su 3D mape i slike ulica, glavni razlog zašto smo baš nju izabrali je mogućnost download-ovanja mapa tako da ih možete koristiti bez interneta. Ovo je veoma bitno kada ste u stranoj zemlji gde nemate uvek pristup internetu.

Sve funkcije koje imate kada normalno koristite mapu, biće dostupne i kod offline mapa. Moći ćete da zumirate mapu, uključite navigaciju i vidite sve informacije o objektima ili gradskom prevozu. Da naučite kako da download-ujete mapu pogledajte naš post kako download-ovati i koristiti Google Maps offline na Android-u.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite Google Maps veb sajt.
Preuzmite Google Maps za Android.
Preuzmite Google Maps za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *