Top 3 najbolje besplatne antivirus aplikacije za Android

Top 3 najbolje besplatne antivirus aplikacije za Android

Antivirus aplikacije štite naše mobilne uređaje od virusa, malware-a i praćenja na internetu. Međutim, one stvarno dobre uglavnom nisu besplatne. Besplatni programi ove vrste uglavnom čuvaju najbitnije opcije za plaćenu verziju, a često se dešava da su reklame toliko dosadne i iskaču sa svih strana da je aplikaciju maltene nemoguće koristiti.

Srećom, ima i onih aplikacija koje pokušavaju da korisniku pruže uslugu vrednu memorije telefona, čak i u besplatnoj verziji. Zato smo napravili listu od top 3 najbolje besplatne antivirus aplikacije za Android.

Sophos Intercept X for Mobile

Sophos Intercept X for Mobile

Sophos Intercept X for Mobile je besplatna antivirus aplikacija za Android i iOS. Omogućava skeniranje fajlova i već instaliranih aplikacija, a moguće je i podesiti automatsko skeniranje u određenim vremenskim intervalima. Razlog zašto smo ovu aplikaciju stavili na prvo mesto je činjenica da pored opcija koje očekujemo od antivirus aplikacije, sadrži i dodatne opcije za zaštitu uređaja.

Aplikacija sadrži opcije za blokiranje neželjenih poziva i filtriranje SMS poruka, tako da se lako možete zaštiti od ove vrste spama. Takođe sadrži i opciju za skeniranje i proveru QR kodova. Ukoliko probate da odete na potencijalno opasan link ili da preuzmete zaraženu datoteku, aplikacija će vas upozoriti o potencijalnoj opasnosti.

Sophos sadrži i opcije u slučaju da izgubite svoj uređaj ili ako je on ukraden. Pomoću ovih opcija možete da obrišete sve podatke sa telefona, izlogujete se iz svih aplikacija, pošaljete poruku na svoj telefon i pomoću GPS-a pronađete trenutnu lokaciju svog uređaja.

Besplatna verzija aplikacije prikazuje reklame, ali one nisu tako dosadne pa ovde nemamo zamerki. Jedina zamerka koju imamo je organizacija aplikacije. Korisnički interfejs izgleda lepo, ali nije baš funkcionalan. Bilo nam je potrebno neko vreme da pronađemo sve opcije koje nudi i u ovom aspektu Sophos može biti bolji.

I pored ove zamerke, Sophos je antivirus koji nam se najviše svideo i koji će biti najbolja opcija za većinu korisnika. Pored svih najvažnijih funkcija, nudi i dodatne opcije, koje mogu da zamene nekoliko drugih aplikacija, a koje sve rade veoma dobro.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Sophos Intercept X for Mobile za Android.
Preuzmite Sophos Intercept X for Mobile za iOS.

Avast Antivirus

Avast Antivirus

Avast Antivirus je besplatan antivirus za Android i iOS. Pored opcija za pronalaženje i uklanjanje virusa i potencijalno opasnih aplikacija, ovaj antivirus nudi popriličan broj dodatnih opcija koje će vam pomoći da ostanete bezbedni i sačuvate svoju privatnost na internetu.

Pomoću Avast Antivirus-a možete da zaštitite svoje fotografije, kontakte i druge poverljive informacije korišćenjem pin koda ili skenerom za otisak prsta. Takođe, ukoliko probate da odete na opasan veb sajt ili preuzmete zaražen fajl, o tome ćete dobiti upozorenje. Aplikacija nudi i mogućnost korišćenja VPN-a pomoću koga se možete zaštiti od praćenja na internetu ili targetiranih reklama.

Za razliku od prethodne aplikacije, Avast Antivirus je izuzetno jednostavan za korišćenje. Sve opcije su uredno smeštene u glavni meni, odakle im je lako pristupiti, a korisnički interfejs je lep i moderan. Aplikacija prikazuje reklame, ali one ne smetaju previše, tako da ovo možemo da previdimo.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Avast Antivirus za Android.
Preuzmite Avast Antivirus za iOS.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus je besplatna antivirus aplikacija za Android. Što se tiče opcija koje sadrži, ovde ćete pronaći samo one najosnovnije. Nema opcija za proveravanje linkova koje otvarate ili fajlova koje preuzimate, niti opcija za zaštitu poverljivih informacija ili VPN.

Zašto smo ga onda izabrali? Zato što je funkcija skeniranja i uklanjanja virusa i opasnih aplikacija najbolja na koju smo naišli. Pored toga, tokom skeniranja Bitdefender Antivirus najmanje usporava rad telefona, toliko da nismo ni primetili da se u pozadini vrši skeniranje sve dok nismo dobili notifikaciju da je ovo završeno. Ovo ne možemo da tvrdimo, ne samo za prethodne dve aplikacije sa ove liste, nego za sve aplikacije koje smo isprobali.

Još jedna stvar kojom se ovaj antivirus može pohvaliti je to što troši jako malo baterije, tako da je osnovna funkcija koju svi antivirusi vrše, skeniranje i uklanjanje virusa, ovde daleko najbolja i nemamo dovoljno reči hvale za nju.

Korisnički interfejs izgleda pristojno, a snalaženje u aplikaciji je izuzetno lako, najviše zbog toga što nema previše opcija. Reklame koje prikazuje su diskretne i nadamo se da se ovo neće promeniti u budućnosti.

Glavni razlog zašto Bitdefender Antivirus ne možemo da proglasimo za najbolji je zato što ne sadrži nikakve dodatne opcije, koje su, sa razlogom, bitne mnogim korisnicima. Međutim, ukoliko vam one nisu potrebne, predlažemo vam da prvo isprobate ovaj antivirus.

Platforma:
Android

Preuzmite Bitdefender Antivirus za Android.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *