Tray Radio – online radio stanice u System Tray-u

Tray Radio – online radio stanice u System Tray-u

Najčešći metod za slušanje online radio stanica je putem veb sajta. Međutim, postoji bolji način. Predstavljamo vam Tray Radio, besplatni program za Windows 7, 8 i 10. Glavni razlog zbog koga nam se svideo ovaj program je zato što nenametljivo stoji u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) i ne smeta vam tokom slušanja muzike.

Kako radi Tray Radio?

Kada prvi put pokrenete program, biće vam ponuđena opcija da instalirate radio stanice. U ovom meniju možete da izaberete samo radio stanice koje su već ponuđene u programu. Ipak, ovo nije problem, možete “ručno” dodati bilo koju online radio stanicu, a postupak za dodavanje radio stanica je relativno jednostavan.

Tray Radio, kao što smo rekli, radi iz System Tray-a. Upravljanje se vrši iz menija kome pristupate desnim klikom na ikonicu programa. Ovde možete da birate radio stanicu koju želite da slušate, instalirate nove radio stanice i pristupite podešavanjima samog programa. Sve opcije su na očigled jasne.

Tray Radio meni

Tokom slušanja, pored System Tray-a će biti prikazano ime izvođača i pesme koju trenutno slušate. Ukoliko veb sajt radio stanice ne nudi informacije o izvođaču i pesmi, onda ništa neće biti prikazano.

Levim klikom na ikonicu programa otvara se meni za podešavanje reprodukcije zvuka. Ovde takođe možete da zaustavite slušanje muzike, podesite jačinu zvuka, pređete na sledeću radio stanicu i započnete snimanje pesme koja se trenutno reprodukuje.

Tray Radio audio ekvilajzer

Tray Radio sadrži i ugrađeni audio plejer. Formati koje podržava su MP3, M4A i WMA. Poprilično mali izbor, ali s obzirom da ovo nije fokus programa, ne smatramo ovo prevelikim nedostatkom.

Jednu grešku u programu na koju smo naišli je da pri “ručnom” dodavanju radio stanica može doći do problema kada unosite link za logo radio stanice. Ovo polje je iz nekog razloga obavezno, a program će ponekad ispravan link prijaviti kao neispravan i neće dozvoliti dodavanje radio stanice. Nadamo se da će ovo u budućnosti biti ispravljeno.

Zaključak

Tray Radio je odličan program za slušanje online radio stanica. Osim greške koju smo opisali, radi zaista dobro. Nudi fenomenalne funkcije, upakovane u korisnički interfejs koji je intuitivan i lak za korišćenje. Ukoliko volite da slušate online radio, predlažemo vam da isprobate Tray Radio, zato što je, po našem mišljenju, bolja opcija od slušanja radija preko veb sajta.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *