TweakPower optimizator za Windows 10

TweakPower optimizator za Windows 10

TweakPower je besplatan program za Windows 10 dizajniran da održava optimalnu brzinu i rad računara. Omogućava vam precizno podešavanje operativnog sistema i programa, poseduje napredne optimizatore performansi koji vam pomažu da postignete brže učitavanja aplikacija, brže podizanje sistema i učinite da vaše igrice bolje rade. Po našem mišljenju jedan je od najboljih programa iz ove kategorije sa kojim smo se susreli.

Bogatstvo opcijama

Sa leve strane nalazi se traka sa alatkama i odmah ćete primetiti gomilu opcija, tačnije njih devet. Prva je Dashboard koja vam omogućava brz uvid u sve najvažnije informacije o vašem sistemu. Status drajvera, firewalla, hard diska, koliko dugo je trajalo paljenje i gašenje računara itd.

TweekPower Dashboard

Sledeća sekcija je Cleaning. Ovde možete da čistite registre, privremene fajlove internet browser-a, uklanjati plug-inove. Možete da podesite da se ovo dešava automatski ili da sve to radite ručno.

U sekciji Windows podešavate funkcije operativnog sistema. Možete podešavati pozadinu za desktop, screensaver, brzinu miša, administratorske privilegije i opcije privatnosti. Ovo je zgodno zato što su sve opcije grupisane na jednom mestu pa je rad ovde brži i jednostavniji nego kada to radite u Windows-ovim podešavanjima.

Sekcija System sadrži alatke za oporavak Windows-a, podešavanje programa koji će se automatski paliti kada uključite računar i mogućnost deinstalacije programa, gde će svi fajlovi biti pokupljeni i obrisani.

Sekcija HDD se bavi opcijama vezanim za hard disk. Možete vršiti defragmentaciju hard diska, brisanje dupliranih fajlova, deljenje velikih fajlova, popravljanje loših sektora i vraćanje slučajno obrisanih fajlova.

Sledeća sekcija nosi naziv Tools, što je pomalo čudan naziv pošto ovde radite sa bazom registara. Ovde možete vršiti defragmetaciju, backup-ovanje i povraćaj slučajno obrisanih registara.

Sledeća i verovatno najbitnija sekcija je Optimize. Ovde se nalaze sve potrebne alatke da ubrzate podizanje i rad Windows-a, obavite optimizaciju servisa koji rade u pozadini i popravite programe koji usporavaju rad računara. Zbog lepog i jednostavnog dizajna sve ovo je neverovatno jednostavno uraditi, a svaka opcija je detaljno objašnjena tako da ćete teško uspeti da napravite grešku.

TweekPower Optimize

U sekcija Smart Tuning podešavate režim rada računara, možete uključiti štednju energije (zgodno za korisnike lap top-ova) ili maksimalne performanse. Takođe, možete podesiti automatsko čišćenje privremenih fajlova i aktivirati ili deaktivirati Xbox Game Bar i Game mode.

Poslednja sekcija je Backup Center gde možete da napravite rezervnu kopiju vašeg sistema.

Definitivna preporuka

Prošli smo kroz sve opcije TweakPower-a da bismo vam pokazali sa koliko opcija i podešavanja raspolaže ovaj program koji je manji od 10 MB. Bilo da ste početnik ili napredni korisnik računara TweakPower će vam biti od koristi. Jedina kritika koju možemo uputiti je da program ponekad radi pomalo sporo, ali imajući u vidu da je u pitanju potpuno besplatan proizvod ovo možemo lako da oprostimo.

Sistemska zahtevnost:

Windows 10, 8, 7, Vista i XP – 32-bit i 64-bit verzije

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *