USB Low-Level Format – Popravljanje neispravnih USB diskova

USB Low-Level Format – Popravljanje neispravnih USB diskova

USB diskovi su napravili revoluciju kada govorimo o načinu na koji čuvamo i prenosimo podatke. Nema više CD-ova koje je lako oštetiti i za čije narezivanje je neophodno imati odgovarajuću opremu.

Međutim, USB doskovi nisu savršeni. Pored fizičkog oštećenja, moguće je da se uređaj zarazi virusom ili da se njegov kapacitet smanji usled lošeg formatiranja. Za rešavanje ovih problema najbolje je uređaj vratiti na fabričko formatiranje.

USB Low-Level Format je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11 koji služi za popravljanje neispravnih USB diskova tako što će ih formatirati onako kao je to urađeno onda kada je uređaj napravljen i na taj način otkloniti većinu problema nastalih učestalim korišćenjem.

Kako radi USB Low-Level Format?

USB Low-Level Format je jednostavan program koji je pogodan za početnike zato što nema nikakvih naprednih podešavanja, ali opcije koje nudi nisu objašnjene, pa će oni bez ikakvog predznanja morati da potraže njihova objašnjenja na internetu.

USB Low-Level Format meni

Sve opcije koje USB Low-Level Format nudi se nalaze u glavnom, ujedno i jedinom meniju. Kada pokrenete program svi USB diskovi koji su povezani na računar će automatski biti detektovani, a vi iz padajuće liste možete da odaberete koji želite da formatirate.

Pre nego što počnete sa formatiranjem potrebno je da odaberete vrstu fajl sistema koji želite da koristite, a pored vraćanja na fabričko formatiranje, moguće je i USB disk “pretvoriti” u bootabilan uređaj za instalaciju Windows, Linux i MS DOS operativnih sistema. Takođe je moguće i obrisati podatke USB diska tako da ih nije moguće vratiti, a za ovo je dostupno čak devet algoritama za brisanje podataka.

Kada završite sa podešavanjem programa sve što treba da uradite je da kliknete na dugme Start i formatiranje će početi. Dobra stvar je da ukoliko ne znate šta koja opcija znači, a sve što želite je da uređaj vratite na fabričko formatiranje, samo odaberite USB disk koji žalite da popravite i kliknite na dugme Start.

USB Low-Level Format će popraviti vaše pokvarene USB diskove

USB Low-Level Format je odličan program, a funkcija koju obavlja vam može uštedeti dosta vremena i novca. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem, a brzina formatiranja je sasvim zadovoljavajuća. U budućim verzijama programa bi voleli da vidimo objašnjenja opcija koje nudi, ali ovo ne smatramo prevelikim nedostatkom.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *