USB Raptor

USB Raptor

USB Raptor

USB Raptor je besplatan program koji vam omogućava da zaključavate i otključavate svoj računar pomoću USB Flash diska.

Naime, ovaj alat vam omogućava da na vrlo jednostavan način zaštitite svoje podatke od drugih osoba, tako što ćete USB Flash disk pretvorite u sigurnosni ključ koji će biti potreban za pristup sistemu na kojima se oni nalaze.

Da bi ste USB Flash disk pretvorili u sigurnosni ključ, sve što je potrebno da uradite jeste da pokrenete izvršni .exe fajl ovog programa, unesete lozinku, izaberete opciju create k3y file, a potom i opciju USB Raptor. Ostalim naprednijim stavkama možete da pristupite čekiranjem opcije Advanced configuration u gornjem desnom uglu.

Nakon konfigurisanja, USB Raptor možete smestiti u System Tray-u odakle će on vršiti monitoring priključenih uređaja i proveravati da li se među njima nalazi i vaš USB Flash disk. Onog trenutka kada izvučete USB Flash disk iz računara ekran će se zaključati i biće onemogućen pristup sistemu sve dok taj isti flash ponovo ne priključite.

Sve u svemu, USB Raptor predstavlja mali ali efikasan alat za kreiranje sigurnosnog ključa sistema pomoću USB Flash diska. Ukoliko ste u potrazi za softverom ove vrste, onda vam preporučujemo da isprobate ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Šta da radimo u slučaju kvara ili gubitka USB-a?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *