USB Raptor

USB Raptor

USB Raptor

USB Raptor je besplatan program koji vam omogućava da zaključavate i otključavate svoj računar pomoću USB Flash diska.

Naime, ovaj alat vam omogućava da na vrlo jednostavan način zaštitite svoje podatke od drugih osoba, tako što ćete USB Flash disk pretvorite u sigurnosni ključ koji će biti potreban za pristup sistemu na kojima se oni nalaze.

Da bi ste USB Flash disk pretvorili u sigurnosni ključ, sve što je potrebno da uradite jeste da pokrenete izvršni .exe fajl ovog programa, unesete lozinku, izaberete opciju create k3y file, a potom i opciju USB Raptor. Ostalim naprednijim stavkama možete da pristupite čekiranjem opcije Advanced configuration u gornjem desnom uglu.

Nakon konfigurisanja, USB Raptor možete smestiti u System Tray-u odakle će on vršiti monitoring priključenih uređaja i proveravati da li se među njima nalazi i vaš USB Flash disk. Onog trenutka kada izvučete USB Flash disk iz računara ekran će se zaključati i biće onemogućen pristup sistemu sve dok taj isti flash ponovo ne priključite.

Sve u svemu, USB Raptor predstavlja mali ali efikasan alat za kreiranje sigurnosnog ključa sistema pomoću USB Flash diska. Ukoliko ste u potrazi za softverom ove vrste, onda vam preporučujemo da isprobate ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Šta da radimo u slučaju kvara ili gubitka USB-a?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *