WampServer

WampServer

WampServer

WAMP je besplatni softverski paket koji vam omogućava da na svom računaru simulirate rad web servera.

On u svom sastavu sadrži HTTP server (Apache), server za bazu podataka (MySQL) i interpreter (PHP), tj. sve što je potrebno za interpertaciju i testiranja web sajtova (zasnovanih na Joomla CMS sistemu, WordPressu, Drupalu itd.) ili web aplikacija.

Takođe, u paketu je uključen i phpMyAdmin, kreiran u PHP-u, koji između ostalog služi za izvršavanje SQL upita, modifikovanje i brisanje baza podataka i slično.

Nakon preuzimanja odgovarajuće verzije ovog programa i uspešno obavljene instalacije, WAMP će se smestiti u System Tray-u. Klikom na njegovu ikonicu otvoriće vam se meni u okviru kojeg možete da startujete ili stopirate sve servere ili svaki ponaosob, pronađete direktorijum za postavljanje projekata itd.

Kako bi instaliranje svakog pojedinačnog dela koji je potreban za simuliranje web servera na računaru bio mukotrpan posao, ovaj besplatan softverski paket ima našu toplu preporuku, pogotovo ga preporučujemo početnicima.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *