WinSlap – brisanje preinstaliranih programa u Windows-u 10

WinSlap – brisanje preinstaliranih programa u Windows-u 10

Promocija Windows-a 10, još davne 2014, bila prepuna obećanja o novim funkcionalnostima i opcijama koje treba da dobijemo i kako će one korišćenje ovog, tada novog, operativnog sistema učiniti boljim nego ikada.

Sada kada se prisećamo starih dana, interesantna je i činjenica da su promoteri iz Microsoft-a Windows 10 nazivali platformom više nego operativnim sistemom. To je zato što je Windows 10 trebao da bude poslednja, “ultimativna platforma” kako su je nazivali, koja će trajati večno i razvijati se putem update-ova, a ne izlaskom novih verzija, kako je to do sada bio običaj.

Interesantno je da od kada smo u ruke dobili ovu “ultimativnu platformu” pokušavamo da uklonimo, isključimo ili barem sakrijemo većinu novih opcija koje smo primorani da imamo i stvari vratimo makar koliko toliko u doba kada je Windows bio samo operativni sistem.

Srećom, danas imamo popriličan broj alata koji mogu da nam pomognu u ovome, a mi vam predstavljamo jedan sa pomalo komičnim imenom WinSlap (Slap – udarac, šamar), besplatni program za Windows 10.

Šta je WinSlap

WinSlap je besplatan program za brisanje preinstaliranih programa koji dolaze sa Windows 10. Program nema instalaciju, dovoljno je samo da ga pokrenete i ako pravilno rukujete njime, iskoristite samo jednom. Idealno, program treba iskoristiti neposredno posle nove, “sveže” instalacije Windows-a 10, mada se može koristiti i kasnije. Kada ga pokrenete prikazaće vam se prozor sa svim opcijama Windows-a 10 koje možete da isključite ili obrišete.

WinSlap Tweaks

Sve opcije, kojih ima oko 90, su podeljene u kategorije koje su smeštene u četiri taba. Možete isključiti sve od Bing-a i Cortane do Steps Recordera i Maps update-ova. Takođe, možete vratiti izgled nekih delova Windows-a 10 onako kako su izgledali u Windows-u 7. Interesantno je da su developeri dodali dugme Check all (obeleži sve), kao da smatraju da sve ove opcije treba du budu isključene.

WinSlap Appearance

Interesantan tab je Software, koje ne gasi ništa, nego vam omogućava da instalirate neke korisne programe kao što su Mozilla i Telegram. Imajući u vidu da program treba koristiti odmah posle instalacije Windows-a 10, moramo pohvaliti ovaj detalj, a želeli bi da vidimo više programa u ovom tabu. Trenutno ih ima samo pet.

WinSlap Software

Upozorenje

Zamerka i upozorenje koje moramo da uputimo svima koji planiraju da koriste WinSlap je da budu oprezni. Nijedna opcija koju gasite nije objašnjena. Ponekad je iz naziva jasno šta radite, ali to nije uvek slučaj. Srećom lako je pretražiti na internetu značenje svake od stavki, ali bilo bi bolje da su objašnjenja u samom programu.

Kada odaberete sve što želite da ugasite i pritisnete dugme Slap! dobićete upozorenje da je vraćanje obrisanih programa teško ili nemoguće. Zato preporučujemo da budete pažljivi i da ako niste sigurni šta radite napravite backup, za svaki slučaj.

Zaključak

WinSlap je odličan program, interfejs je jednostavan i pregledan, a broj opcija za gašenje je ogroman i verovatno ćete moći da uklonite sve dosadne stvari koje Windows 10 nosi sa sobom, uz upozorenje da budete pažljivi.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *