Top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za povećanje lične bezbednosti na javnim protestima

Top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za povećanje lične bezbednosti na javnim protestima

Pandemija Korona virusa i klimatske promene su donele pandemiju javnih protesta svuda u svetu. Mediji u celom svetu, velikim delom ignorišu proteste ili prenose samo polovične, a često i totalno neistinite informacije o dešavanjima na terenu.

Ovo, ipak, ne menja činjenicu da globalno nikada nismo imali više protesta, a svi oni su manje-više usmereni na politički i ekonomski sistem koji nisu u stanju da se izbore ni sa manjim problemima, a kamoli sa globalnom pandemijom i klimatskim promenama koje tresu Planetu Zemlju.

Kada idete na ili organizujete javni protest, bitno je da se opremite aplikacijama koje će vam pomoći u komunikaciji, organizaciji i bezbednosti. Zato smo napravili listu od top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za povećanje lične bezbednosti na javnim protestima.

Ove aplikacije, naravno, nisu napravljene za javne proteste, ali nam ovde mogu pomoći. Zato treba imati u vidu da ovo nisu najbolje aplikacije u kategoriji, već po našem mišljenju najbolje za potrebe učestvovanja ili organizacije javnih protesta.

Imajte na umu da su javni protesti izuzetno opasni i da nema te aplikacije koja vam može garantovati bezbednost, ovo su samo saveti, ako već učestvujete u tako nečemu, kako da povećate ličnu bezbednost koliko je to moguće.

Signal

Signal

Signal je besplatna aplikacija za komunikaciju dostupna za Android i iOS. Bezbednost i privatnost su dve reči koje najbolje opisuju ovu aplikaciju. Tokom organizovanja, kao i samih javnih protesta, ovo su dva glavna prioriteta.

Signal koristi end-to-end enkripciju. To znači da je komunikacija između korisnika kriptovana, pa je nemoguće presresti poruku. Takođe, poruke se ne čuvaju na serveru aplikacije, već isključivo na telefonu korisnika. Na ovaj način možete biti sigurni da niko osim vas neće čitati poruke koje šaljete ili dobijate.

Pored ovoga, postoji opcija samouništavajućih poruka. Kada dobijete ili pošaljete ovakvu poruku, ona će se automatski obrisati posle određenog vremena. Na ovaj način, čak i da neko dođe u posed vašeg telefona, neće moći da pročita vaše poruke.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Signal za Android.
Preuzmite Signal za iOS.

ProtonVPN

ProtonVPN

ProtonVPN je besplatan VPN program dostupan za Windows 7, 8, 10, macOS, Linux, Android i iOS. VPN ili virtualna privatna mreža (Virtual Private Network), je servis koji pruža veću bezbednost i privatnost prilikom korišćenja interneta. Ukoliko želite da detaljnije proučite šta je VPN i koje su njegove prednosti i mane, pročitajte naš tekst VPN – prednosti i nedostaci.

Pored bezbedne aplikacije za dopisivanje, na javnim protestima je bitno u potpunosti sakriti svoje prisustvo, a ukoliko ste povezani na mobilni internet onda je vaša lokacija javno dostupna. Pomoću VPN-a možete u potpunosti sakriti svoju lokaciju, to jest učiniti da izgleda kao da pristupate internetu sa nekog drugog mesta.

ProtonVPN je po našem mišljenju najbolji besplatni VPN servis. Nema nikakvih ograničenja, osim manje brzine interneta, posebno u terminima kada se najviše koristi internet. Takođe, nema reklama, što smatramo ogromnim plusom.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, macOS, Linux, Android i iOS

Preuzmite ProtonVPN.

Fat Belly First Aid

Fat Belly First Aid

Ukoliko, tokom javnih protesta, dođe do povrede, prvo što treba da uradite je da pozovete hitnu pomoć ili zatražite pomoć od lekara koji učestvuju u javnom protestu. Na žalost, u gužvi i opštem haosu, ovo često nije moguće. Rešenje može da pruži besplatna Android aplikacija Fat Belly First Aid koja će vam pružiti savete kako da sanirate lakše povrede.

Postoji dosta aplikacija ove vrste, a Fat Belly First Aid ne smatramo najboljom. Međutim, ovo je aplikacija koju je najlakše koristiti, posebno u gužvi. Pritom, neće vam trebati nikakvo medicinsko znanje da bi je koristili.

Korisnički interfejs je jednostavan i nema previše opcija. Uputstva su jasna i dobro objašnjena i u formi su kratkog opisa onoga na šta se treba fokusirati i liste koraka koje treba preduzeti. Jasna objašnjenja su, bez sumnje, najveća prednost Fat Belly First Aid aplikacije.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Fat Belly First Aid za Android.

Broadcastify

Broadcastify

Pre nego što počnete da koristite Broadcastify aplikaciju, proverite da li je prisluškivanje policijskog radija legalno u vašoj zemlji!

Broadcastify je besplatna aplikacija za prisluškivanje policijskog radija dostupna za Android i iOS. Pomoću ove aplikacije moguće je prisluškivati sve radio signale, ne samo policijske.

Aplikacija je laka za korišćenje. Možete da izaberete opciju Feeds Near Your Location i biće vam prikazane svi radio prenosi u blizini lokacija na kojoj se nalazite, kao i broj slušalaca. Odlična opcija je da ono što slušate možete da snimite i sačuvate.

Još jednom ponavljamo, pre nego što počnete da koristite ovu ili bilo koju aplikaciju ove vrste, proverite da li su ovakve aplikacije legalne u vašoj zemlji! U Srbiji ovo nije legalno, tako da, nemojte koristi ovu aplikaciju u našoj zemlji. Policijske frekvencije kod nas su kriptovane, što znači da čak iako biste se povezali na njih (što nikako ne preporučujemo jer je porotivzakonito), ćuli bi ste samo krčanje.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Broadcastify za Android.
Preuzmite Broadcastify za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *