A Ruler for Windows – lenjir za vaš monitor

A Ruler for Windows – lenjir za vaš monitor

Kada obrađujete fotografije u Photoshop-u ili se bavite web dizajnom, neophodne su vam precizne mere elemenata na ekranu. Često je veoma teško proceniti koliko piksela je nešto dugačko. Mnogo bi lakše bilo da imamo, recimo, virtuelni lenjir i da pomoću njega jednostavno izmerimo dužinu nekog objekta.

A Ruler for Windows je baš to, virtuelni lenjir. Program je besplatan i dostupan za Windows 7, 8 i 10 operativne sisteme.

Šta je A Ruler for Windows?

Kao što smo rekli, A Ruler for Windows je virtuelni lenjir. Kada instalirate i pokrenete program, na ekranu će se pojaviti lenjir koji možete slobodno da pomerate bilo gde, možete da ga postavite vertikalno ili horizontalno i po potrebi mu menjati dužinu. Merne jedinice su izražene u pikselima.

A Ruler for Windows meni

Kada govorimo o korisničkom interfejsu uglavnom vodimo računa o tome da li je pregledan, koliko je lako snaći se u njemu, da li je estetski prijatan za oko i koliko vremena je potrebno za privikavanje. U ovom slučaju imamo bukvalno lenjir. Apsolutno svi će odmah znati kako se koristi. Izgled, to jest tekstura lenjira se može menjati i imamo teksturu drveta, metala, providne plastike i žutu boju.

Ipak, imamo jednu kritiku korisničkog interfejsa. Naime, postoje određena podešavanja programa kojima se upravlja pomoću dugmića koji se nalaze u uglovima lenjira. Ovi dugmići su toliko mali da iskreno verujemo da je korišćenje skoro pa nemoguće na monirotima manje dijagonale. Ovo je donekle ublaženo činjenicom da je upravljenje svim opcijama moguće putem prečica na tastaturi, pa niste primorani da koristite ove dugmiće.

A Ruler for Windows prečice

Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da se zumira ekran i to do četiri puta i tako omogući lakše i preciznije merenje. Klikom na lenjir možete da obeležite izmerenu dužinu, posle čega će se pojaviti brojčana vrednost, tako da ne morate da nagađate tačno koliko je nešto dugačko.

Hardverska zahtevnost je minimalna, pa će i oni sa slabijim računarom moći da koriste ovaj program bez problema. Dok smo ga koristili nismo naišli ni na jedan problem i sve je savršeno radilo.

A Ruler for Windows je savršen za dizajnere

A Ruler for Windows radi jednu jedinu stvar i to na tako prirodan i očigledan način. Retko je moguće da se alat iz stvarnog sveta prenese u virtuelni ovako direktno, a da se u isto vreme zadrži sva njegova funkcionalnost.

Još jedna zamerka koju imamo je da nije moguće postaviti lenjir dijagonalno, ali iz iskustva znamo da ovo najčešće nije neophodno, mada bismo voleli da u budućnosti vidimo i ovu opciju.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *