AirDroid – Prebacivanje podataka sa računara i telefona

AirDroid – Prebacivanje podataka sa računara i telefona

Prebacivanje podataka sa računara na mobilni uređaj i obrnuto je nešto za čim svi povremeno imamo potrebu. Pored povezivanja pomoću kabla, ovo možemo uraditi i putem email-a, mnogobrojnih online servisa, kao što su Filemail i WeTransfer, a možemo čak i da iskoristimo aplikacije za dopisivanje kao što su Viber ili Skype, za prebacivanje teksta najzgodniji je Google Keep. Međutim, ukoliko je prebacivanje fajlova sa računara na mobilni i obrnuto, nešto što svakodnevno radite, najbolje rešenje je da iskoristite program specijalizovan baš za ovu vrstu posla.

AirDroid je besplatan program za Windows 8, 10, 11, macOS, Android i iOS, koji će vam omogućiti da brzo i lako prebacite podatke sa računara na mobilni uređaj i obrnuto.

Kako radi AirDroid?

Za korišćenje AirDroid-a potrebno je da instalirate program na računar i aplikaciju na telefon sa kojih želite da prebacujete podatke. Moguće je i prebacivanje podataka sa računara na računar ili telefona na telefon. Posle ovoga potrebno je da napravite besplatan nalog i pomoću istog naloga se ulogujete na svim uređajima. Kada ovo završite, AirDroid je spreman za korišćenje. Bitno je napomenuti da oba uređaja moraju biti povezana na istu internet mrežu, a moguće je i povezivanje pomoću Bluetooth-a.

AirDroid PC

AirDroid je izuzetno jednostavan i zgodan za korišćenje i u ovom delu nas je oduševio. Sa telefona, bilo koji fajl možete da pošaljete direktno iz aplikacije, a možete da koristite i opciju za deljenje fajlova koju imate kada otvorite sliku ili video. Sa računara, u program jednostavno prevucite fajl koji želite da pošaljete u program i posao je završen.

Pored transfera podataka, moguće i primanje poziva, SMS poruka i notifikacija sa telefona na računar, a i ovde je dizajnersko rešenje fenomenalno. Naime, na računaru, kada pokrenete program, će se pojaviti widget, koji je mali, uvek postavljen iznad svih ostalih prozora i koji možete da postavite bilo gde na ekranu. Ovaj widget će vas obavestiti kada vam stigne poruka ili notifikacija, kao i kada imate poziv, a moći ćete i da se javite ili pročitate poruku i notifikaciju sa računara.

Posle ovolike hvale, na žalost, moramo reći da je besplatna verzija AirDroid-a tu samo kao proba i da je za bilo kakvo ozbiljnije korišćenje neophodno kupiti premijum verziju. Glavni razlog je to što je u besplatnoj verziji moguće poslati samo 200 MB podataka mesečno. U premijum verziji ovo ograničenje ne postoji.

AirDroid telefon

Iskreno, da je ograničenje 1 GB i dalje bi to smatrali da je to premalo i besplatnu verziju programa bi proglasili nedovoljnom za ozbiljnije korisnike. Ovako kako je sad, mnogima ovo neće biti dovoljno ni da propisno isprobaju AirDroid. Takođe, opcija za prebacivanje podataka kada niste povezani na istu internet mrežu je zaključana iza premijum verzije.

AirDroid je nažalost premijum aplikacija, koja se reklamira kao besplatna

Bez problema možemo da kažemo da je AirDroid fenomenalna aplikacija, koja sadrži odlične funkcije, izuzetno je zgodna za korišćenje i nije stvarno besplatna. Ukoliko povremeno prebacite par fotografija sa telefona na računar, tu vam ovaj program itekako može pomoći, ali za ovo možete da iskoristite bilo koji od drugih metoda i nije vam potrebna specijalizovana aplikacija. Sa druge strane, ukoliko je ovo nešto što često radite, 200 MB je toliko malo da ćete sigurno morati da platite ukoliko želite da je koristite.

Ukoliko ne želite da plaćate, pogledajte besplatnu aplikaciju za prebacivanje fajlova sa računara na mobilni i obrnuto.

Platforma:
Windows 8, 10, 11, macOS, Android i iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *