IObit Malware Fighter za Windows

IObit Malware Fighter za Windows

Kada su u pitanju antivirusni programi, na tržištu imamo ozbiljnu konkurenciju, a svaki od proizvođača tvrdi da je baš njihov proizvod taj koji nudi najbolju zaštitu. Činjenica je da je internet opasno mesto i svako može da postane meta, tako da je dobra ideja potražiti najbolju moguću zaštitu.

IObit iz San Franciska poznat je po svojim uslužnim programa za održavanje računara: IObit Uninstaller, Advanced SistemCare i Driver Booster.

IObit Malware Fighter za Windows je, po rečima developera, dizajniran da eliminiše bezbednosne pretnje blokiranjem neovlašćenog pristupa računaru i otkrivanjem pretnji u realnom vremenu. Da li su u tome uspeli i kako se porede sa konkurencijom, testirali smo i na žalost nismo impresionirani.

IObit Malware Fighter

Kada preuzmete i instalirate IObit Malware Fighter on će raditi u pozadini dok vi koristite svoj računar. Možete pokrenuti ručno skeniranje za otkrivanje prijetnji, ali softver je dizajniran da skeniranje i otkrivanje prijetnji radi u realnom vremenu, što znači da konstantno proverava sve akcije na računaru i otkriva pretnju čim do nje dođe.

Odličan dizajn i solidna zaštita internet pretraživača

Kada je u pitanju dizajn interfejsa, moramo priznati, da je na veoma visokom nivou. Sve je pregledno i jasno na prvi pogled. Dizajn boja i ikonica je je prelep i odaje utisak kvaliteta. Čista petica za dizajn.

Još jedna opcija koja nam se svidela je Browser Protect, opcija zaštite internet pretraživača. Tu imamo zaštitu početne stranice (Home Page), gde ćete dobiti upozorenje ukoliko neki program pokuša da je promeni, provera download-ova i automatsko skeniranje odmah po završetku preuzimanja, zaštita DNS sistema od modifikacija, kao i blokiranje svih nepoželjnih toolbar-ova, plugin-ova i minera.

Na žalost tu se hvala završava

Stvar koja nam najviše smeta jeste da je previše opcija zaključano iza Pro verzije programa.

Na prvom mestu fali ransomware zaštita. Ransomvare je vrsta zlonamernog softvera koji preti objavljivanjem privatnih podataka žrtve ili trajnim blokiranjem pristupa tim podacima, ili u najgorem slučaju blokiranjem celokupnog računara, ukoliko se ne plati otkupnina. Ovo je veoma bitna opcija i bilo bi dobro da je dostupna u besplatnoj verziji.

Opcije zaštite od praćenja korisnika i sakupljanja privatnih informacija su takođe dostupne samo u plaćenoj verziji. Ovo su opcije koje smo navikli da dobijamo besplatno od drugih programa ovog tipa.

IObit Malware Fighter je takođe ostavio loš utisak i pri normalnoj zaštiti računara. Kada smo ga uporedili sa Windows Defender-om, koji je potpuno besplatan, radio je sporije, pronalazio je manje pretnji i sporije je prijavljivao pronađene pretnje. Ovo su primetili i korisnici koji su na raznim forumima prijavili isti problem.

Posle svega što smo napisali, IObit Malware Fighter ne dobija našu preporuku. Iako program radi ono čemu je namenjen, postoji gomila drugih proizvoda koji isto to rade bolje i kod kojih dobijate više opcija u osnovnoj, besplatnoj verziji.

Platforma:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Koje programe koji rade zastitu u realnom vremenu u free verziji preporucujete?

    • Ako imate legalan Windows, dovoljan je Windows Defender. Od drugih programa, preporučujemo Avast Free AntiVirus, imate ga na našem sajtu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *