Pinnacle Video Spin

Pinnacle Video Spin

Pinnacle Video Spin je besplatan video editor koji vam omogućava pravljenje i editovanje video materijala bez prethodnog iskustva i preteranog učenja. Baziran je na popularnom Pinnacle Studio programu za montiranje i editovanje video materijala.

Program se uglavnom bazira na drag-and-drop (prevuci i pusti) sistemu. Na vremensku liniju se mogu prevlačiti video klipovi, digitalne fotografije i muzički fajlovi, dodavati 2D tranzicije i zvučni efekti. Ovim programom takođe možete praviti „scrolling title“ (pokretni tekst) za vaš video koristeći veoma moćni „title editor“, privilegija skupih video editora kao što je Adobe Premiere.

Po završetku editovanja vašeg videa, direktno možete upload-ovati konačni klip na sajtove za deljenje videa kao što je YouTube npr. Još jedno od iznenađenja je svakako mogućnost da se završni video sačuva u Flash Video (flv) formatu.

Microsoft-ov Windows Movie Maker skoro da vlada tržištem besplatnih video editora ali malo dužim korišćenjem Video Spin-a shvatili smo da je isti mnogo elegantnije rešenje od samog Movie Maker-a. Pored klasične opcije za pravljenje kućnog videa, Video Spin se može koristiti za konverziju video formata, ekstrakciju MP3 pesama iz muzičkih video fajlova (bilo koji video fajl se može sačuvati kao MP3 audio fajl), kao i za pravljenje podkastova i zaustavljanja animacija i usporavanje istih.

Fotografije se direktno mogu uvoziti sa eksternih memorija kao što su digitalne kamere, iPod ili USB diskovi ali video fajlovi ne, oni se moraju prvo prebaciti na hard disk a zatim prebaciti u program. Za narezivanje videa na DVD ili CD trebaće vam dodatni softver, mi vam za tu namenu preporučujemo basplatni, a odlični Ashampoo Burning Studio.

VideoSpin je freeware(potpuno besplatan) program bez limita, a software radi samo na XP-u sa Service Pack-om 2, Windows Visti ili na Windows 7. Sam program je besplatan ali se dodatni kodeci kao što su MPEG-2 i MPEG-4 naplaćuju, međutim ako ste zadovoljni izradom i eksportovanjem materijala u AVI i Windows Media Formatu, dodatni kodeci vam uopšte neće biti potrebni.

Korišćenjem ovog besplatnog video editora veoma brzo ćete zaboraviti na Windows Movie Maker, probajte Pinnacle Video Spin i uverite se sami.

Sistemska zahtevnost:
Windows XP sa Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 ili Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *