ScreenGridy – precizno pozicioniranje prozora

ScreenGridy – precizno pozicioniranje prozora

Ako imate gomilu otvorenih prozora na radnoj površini u Windows-u, prebacivanje s jednog na drugi može biti prilično nezgrapno. Možete kliknuti na pogrešan prozor koji onda prekrije ceo desktop, pa morate da kliknete još nekoliko puta smo da bi vratili sve onako kako je bilo. ScreenGridy, besplatan program za Windows 10, može vam pomoći da rešite ovaj problem na jednostavan i pomalo neočekivan način.

Šta je ScreenGridy

ScreenGridy koristi najjednostavniji i najefikasniji način za određivanje položaja i veličine prozora. Preko radne površine prikazuje mrežu koju možete da podešavate i koristite da pozicionirate prozore na desktop-u.

ScreenGridy mreza

Ovaj program je veoma jednostavan za upotrebu. Kada instalirate i pokrenete program, pritisnite Alt + W i polu-providna mreža će se pojaviti preko desktop-a. Pomerite miša na mesto na desktop-u gde želite da postavite trenutno aktivan prozor. Pritisnite levi taster miša i nacrtajte kvadrat. Prozor će se pojaviti u kvadratu koji ste nacrtali. ScreenGridy će precizno prilagoditi dimenzije prozora veličini nacrtanog kvadrata.

Kada se veličina i pozicija prozora podese, mreža automatski nestaje.To je odlična vest, jer niko ne želi da se trajno vidi na radnoj površini. Ukoliko napravite grešku i želite da stanje na desktop-u vratite onako kako je bilo pre promena samo pritisnite Ctrl + U.

U podešavanjima ima samo četiri opcije. Možete da odredite koliko redova i kolona će mreža imati. Takođe, možete podesiti boju i nivo providnosti mreže i selektovati/ čekirati opciju da se program automatski pokreće sa Windows-om.

ScreenGridy podesavanja
Jedan problem na koji smo naišli nastaje ukoliko koristite dva monitora različitih rezolucija. Ovoga je sam program svestan pošto će vas obavestiti da ne podržava monitore različitih rezolucija, posle ćega će se automatski ugasiti. Problem nije nestao ni kada smo postavili istu rezoluciju na oba monitora, tako da je jedino rešenje bilo da jedan monitor ugasimo. Pošto, osim ovog problema, program radi savršeno, nadamo se da će developeri ovo rešiti.

ScreenGridy greska

Zaključak

Možda mislite da ono što ScreenGridy radi je beskorisno, a to smo i mi pomislili kada smo prvi put čuli za ovaj program, ali posle kraćeg korišćenja smo se razuverili. Mogućnost da brzo i jednostavno repozicioniramo prozore na desktop-u je ubrzalo i uprostilo naš rad, a greške pri radu su maltene nestale. Preporučujemo vam da isprobate ScreenGridy, posebno ako volite da imate uređen i pregledan desktop.

Platforma:

Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *