SystemTrayMenu – bolja organizacija Windows-a

Ažurirano: januar 6th, 2022
SystemTrayMenu – bolja organizacija Windows-a

Pristupiti instaliranim programima na Windows-u je najzgodnije pomoću prečica na desktop-u. Međutim, prostor na desktop-u je ograničen i lako je pretrpati ga ikonicama i učiniti snalaženje vrlo teškim i sporim. Svrha Start menija je da preuzme deo posla od desktop-a i pruži još jedan način da brzo pristupimo svjom programima, ali ovo često nije dovoljno, a i uređivanje ovog menija je prilično ograničeno.

Ovo je razlog zašto postoji tako mnogo programa koji nam pomažu da bolje organizujemo radnu površinu Windows-a. O nekima od njih smo već pisali, kao što su Linkbar, SideSlide, Biniware Run i Super Launcher. Svi ovi programi pokušavaju da reše problem prenatrpanog desktop-a tako što nam daju novi način da pristupamo programima i fajlovima.

SystemTrayMenu je besplatni program za Windows 7, 8 i 10 koji pripada ovoj kategoriji, a rešenje koje nam pruža za organizaciju prečica je jedno od najboljih koje smo do sada videli.

Kako radi SystemTrayMenu?

SystemTrayMenu meni

SystemTrayMenu je prenosiv program, što znači da nema instalaciju. Sve što treba da uradite je da ga download-ujete i raspakujete. Međutim, pre nego što ga pokrenete potrebno je napraviti jedan folder, koji može da se nalazi bilo gde na hard disku.

Onda u ovaj folder treba staviti sve prečice foldera i fajlova kojima želite da pristupate pomoću programa. Ne morate odmah dodati sve prečice, sadržaj foldera možete da modifikujete kad god želite.

Po prvom pokretanju SystemTrayMenu-a otvoriće se prozor gde treba uneti lokaciju foldera koji smo upravo napravili i uredili. Ukratko, napravili smo folder za prečice, dodali prečice i rekli programu gde se nalazi taj filder. Kada sve ovo konačno završimo, ikonica programa će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata).

Klikom na ovu ikonicu otvara se lista svih vaših prečica. Ukoliko ste u folder sa prečicama dodali druge foldere u listi će se pojaviti i njihova imena. Kada mišem pređete preko imena foldera otvoriće se novi padajući meni u kome će biti izlistan sadržaj foldera. Pristup ovom meniju je moguć i putem prečice, koja je inicijalno LCtrl + Win, ali je možete promeniti u bilo koju drugu kombinaciju dugmića na tastaturi.

SystemTrayMenu podesavanja

Zaključak

Estetski, SystemTrayMenu izgleda sasvim solidno, a moguće je izabrati između svetle i tamne teme, kao i “ručno” podesiti svaku boju. Organizacija programa je odlična, a rešenje padajuće liste u System Tray-u za pristup prečicama je fenomenalan. SystemTrayMenu apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

 • SystemTrayMany skinut sa linka koji dajete i raspakovan, posto je zipovan ima 32 stavke sto foldera sto dll… Nigde nema, ikona za pokretanje niti instalacioni fajl.
  Sretni praznici!
  Pozzz

  • Poštovani Savo,

   Hvala što ste nam skrenuli pažnju, promenili smo link za preuzimanje SystemTrayMenu-a, ako i dalje budete imali problema da pokrenete program, možete ga instalirati direktno sa Windows Store-a.

   Takođe srećni praznici!

   Srdačan pozdrav

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *