Taskbar Sound Badges – Obaveštenja o audio reprodukciji

Taskbar Sound Badges – Obaveštenja o audio reprodukciji

Određeni audio plejeri sadrže zgodnu opciju koja će vas, kada se promeni pesma, o tome obavestiti i pružiti vam podatke kao što su ime benda, albuma i numere. Program koji ćemo vam danas predstaviti radi nešto slično. Taskbar Sound Badges je besplatan program za Windows 7, 8 i 10 koji će vas obavestiti o tome kada se iz bilo kog programa pokrene audio reprodukcija.

Kako radi Taskbar Sound Badges?

Kada instalirate i pokrenete Taskbar Sound Badges, njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata). Ono što ćete odmah primetiti je da program ne sadrži nikakav korisnički interfejs i da nema nikakvih dodatnih podešavanja.

Taskbar Sound Badges - ikonica u systrayu

Program služi da vas obavesti o tome kada iz nekog programa započne audio reprodukcija. Ovo može biti neki audio ili video plejer, ali i programi kao što su internet pregledač ili video igrice. Na ovaj način brzo i lako možete da otkrijete odakle dolazi zvuk na vašem računaru.

Ono što nam se nije svidelo je način na koji Taskbar Sound Badges prenosi ove informacije. Naime, jedini način da vidite ove podatke je da miša postavite iznad ikonice u System Tray-u i sačekate da se u oblačiću pojavi ime programa odakle zvuk dolazi. Ukoliko zvuk dolazi iz više od jednog programa, svi programi će biti izlistani, ali će uvek biti prikazano samo ime programa, bez ikakvih dodatnih informacija. Mnogo bolje bi bilo kada bi se pojavila i notifikacija zato što bi na ovaj način mnogo brže došli do željene informacije, bez potrebe da posežemo za ikonicom u System Tray-u.

Još jedan problem Taskbar Sound Badges-a je to što ne prepoznaje kada zvuk dolazi iz određenih programa, a jedan bitan program gde se zvuk ne prepoznaje je Google Chrome, kao i svi internet pregledači koji koriste Chromium engine, među kojima su Brave, Edge, Opera, Vivaldi i mnogi drugi.

Još jedan problem Taskbar Sound Badges-a je to što je i dalje u fazi razvoja, a trenutno dostupna verzija je 0.9.0. Zašto ovo navodimo kao problem? Zato što je poslednje ažuriranje bilo još 06.04.2021. godine, a imajući u vidu koliko davno je to bilo, nismo sigurni da li je projekat napušten.

Taskbar Sound Badges može biti odličan program, ako ga autori ikada završe

Iskreno i pored kritika koje smo izneli, Taskbar Sound Badges nam se svideo. Mane koje smo naveli nisu male, ali ih je lako ispraviti, a ono što program radi je korisno i sigurni smo da će se svideti određenim korisnicima. Ovako kako stvari sada stoje, moramo reći da bi bolje bilo da potražite nako drugo rešenje.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *