Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije koje će vam pomoći da prestanete da pušite

Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije koje će vam pomoći da prestanete da pušite

Pušenje je jedna od navika koju je veoma teško ostaviti, uprkos jakoj volji pojedinca. Nećete naići na pušača koji nije svestan štete za zdravlje koju čini i koji ne želi da prestane. Međutim, prosto reći NE i prestati je toliko teško, da većina nastavlja i daje sebi izgovore kao što su da trenutno nije dobar trenutak, da još uvek nije toliko velika šteta ili da će početi sledeće nedelje.

Moderna tehnologija nam pomaže u svim aspektima života, a ostaviti pušenje je jedan od njih. Aplikacije koje nam pomažu da prestanemo da pušimo su dizajnirane tako da nas motivišu da izdržimo i nastavimo da se borimo. Na žalost, sve je i dalje na nama i sami moramo pronaći snagu da se izborimo sa ovom nepotrebnom i štetnom navikom.

Ipak, motivacija je uvek dobrodošla, a mi vam predstavljamo listu od top 3 najbolje besplatne Android aplikacije koje će vam pomoći da prestanete da pušite.

Ova lista nije poređana od najbolje do najgore aplikacije, zato što sve tri aplikacije na različite načine pokušavaju da vas motivišu, a vi sami procenite koji metod je najbolji za vas.

Smoke Free

Smoke Free

Smoke Free je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će vam pomoći da prestanete da pušite. Aplikacija ima lep i jednostavan korisnički interfejs koji će vam prikazati sve potrebne podatke sa ciljem da vas motiviše i ohrabri da izdržite i trajno ostavite cigarete.

Motivacija je i glavna odlika aplikacije, a način na koji to postiže nam se posebno svideo. Pre nego što počnete da je koristite potrebno je da unesete koliko cigareta pušite dnevno, koliko košta kutija i koliko dugo pušite. Smoke Free će onda računati koliko dana ste proveli bez cigareta, koliko ste para uštedeli i koliko ste produžili svoj život. Ovo je poslednje je, naravno, slobodna procena, ali zasnovana na naučnim podacima, tako da je ne treba zanemariti.

Pored ovih podataka, Smoke Free će vam pružiti i druge podatke vezane za vaše zdravlje. Među njima su nivo kiseonika i nikotina u krvi, puls, rad srca, nivo energije i druge. Takođe, svakodnevno ćete dobijati različite zadatke sa personalizovanim porukama u GIF formatu, koje će vam pomoći da nastavite.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Smoke Free za Android.
Preuzmite Smoke Free za iOS.

Quit Now

Quit Now

Quit Now je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će vam pomoći da prestanete da pušite cigarete. Kao i Smoke Free, aplikacija prati vaše napredovanje i te podatke prikazuje sa ciljem da vas motiviše da izdržite. Ovi podaci nisu tako detaljni kao u prethodnoj aplikaciji, ali su ipak dovoljni da vam daju uvid u to koliko napredujete i koliko se vaše zdravlje popravlja.

Ono po čemu se Quit Now izdvaja je mogućnost dopisivanja sa korisnicima koji, kao i vi, pokušavaju da prestanu da puše. Ovo, na prvi pogled, moža i ne izgleda toliko bitno. Međutim, zajednica koja se ovde formirala je toliko dobronamerna i sprema da pomogne, da ćete, kad god upadnete u krizu, pronaći nekog ko je spreman da razgovara sa vama i pokuša da vas ohrabri i motiviše da nastavite da se borite. Ovo može biti od presudnog značaja i ne treba potceniti snagu razgovora sa nekim ko prolazi kroz isto iskustvo kao i vi.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Quit Now za Android.
Preuzmite Quit Now za iOS.

Quit Tracker

Quit Tracker

Quit Tracker je besplatna aplikacija za Android koja će vam pomoći da ostavite cigarete. Korisnički interfejs je jednostavan i po našem mišljenju, pomalo dosadan, ali ovo je jedina kritika koju imamo i ne smatramo je tako bitnom. Kao i većina aplikacija ove vrste, imaćete uvid u statistiku i podatke vezane za vaše napredovanje, sve sa ciljem da vas motiviše da nastavite.

Ovo nije jedini način na koji Quit Tracker pokušava da vas motiviše. Kako vreme prolazi, a vi uspešno izbegavate da zapalite cigaretu, dobijaćete bedževe i male nagrade unutar aplikacije koje će vam pomoći da nastavite. Takođe, pored sličice bedža, pisaće i šta taj bedž predstavlja u stvarnom životu. Tako, na primer, bedž koji dobijate posle 48 sati ne pušenja, predstavlja početak povratka čula mirisa i ukusa.

Još jedna odlična opcija su mini igrice koje možete da igrate kada upadnete u krizu. Ove igrice su dizajnirane tako da vam skrenu misli sa cigareta i pomognu vam da prevaziđete krizu, tako što će od vas zahtevati da se koncentrišete igru, a ne na cigarete.

Platforma:
Android

Preuzmite Quit Tracker za Android.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *