Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za mršavljenje

Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za mršavljenje

Ako ste ikada pokušali da smršate, znate koliko je važno voditi računa o ishrani, planirati obroke i pratiti napredak tokom dijete. Kao i u mnogim aspektima modernog života i ovde nam tehnologija može pomoći.

Isprobali smo najpopularnije aplikacije u ovoj kategoriji i napravili listu od top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za mršavljenje. Na žalost, jedino za prvu aplikaciju verujemo da nema nikakve potrebe za kupovinom premijum (plaćene) verzije, dok za druge dve, iako ona nije neophodna, poboljšaće korisničko iskustvo.

Cronometer

Cronometer

Cronometer je besplatna aplikacija za mršavljenje dostupna za Android i iOS. Ono što nam se najviše svidelo kod ove aplikacije je ogromna količina informacija za praćenje hranljivih sastojaka u hrani. Pored kalorija, Cronometer će vam prikazati količinu vitamina, ugljenih hidrata, proteina i još mnogo toga.

Kada instalirate aplikaciju potrebno je da napravite besplatan nalog. Posle ovoga, Cronometer će vam postaviti kratak upitnik u kome treba da unesete svoj pol, godište, visinu i težinu. Poslednji korak je da unesete ciljanu težinu koju želite da postignete i posle ovoga možete početi sa korišćenjem aplikacije.

Na početnoj strani aplikacije videćete datum, dnevnik ishrane i raspored dnevnih kalorija, koji uključuje unete, potrošene i preostale kalorije za taj dan. Pritiskom na znak plus, na dnu ekrana, možete da dodate hranu koju planirate da pojedete tog dana, a dodavanje hrane je moguće i skeniranjem bar koda. Cronometer takođe omogućava pisanje ličnih beleški, prilagođavanje biometrije i beleženje vežbi koje radite.

Kada dodajete hranu, moguće je uneti veličinu porcije i videti kompletnu nutrtivnu vrednost tog obroka. Takođe, moguće je sačuvati namirnice koje često koristite i recepte koje volite da pripremate, tako da im uvek lako možete pristupiti.

Korisnički interfejs Cronometer-a je dosta jednostavan, ali je pregledan i lak za upotrebu, tako da ćete se lako snaći u aplikaciji.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Cronometer za Android.
Preuzmite Cronometer za iOS.

Fooducate

Fooducate

Fooducate je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će vam pomoći da smršate. Najteža stvar kod svake dijete je održati motivaciju, a podrška drugih koji prolaze kroz isto što i vi može biti presudna u tome da li ćete izdržati ili odustati. Baš zato smo izabrali Fooducate.

Kao i kod Cronometer-a, pošto instalirate Fooducate, potrebno je da napravite besplatan nalog, popunite kratak upitnik i postavite svoje ciljeve. U aplikaciji možete da pratite unos i kvalitet kalorija iz hrane, nutrtivnu vrednost te hrane i količinu unete vode u poslednjih mesec dana. Količina informacija koju ćete ovde dobiti je manja nego u Cronometer-u, ali je i dalje sasvim zadovoljavajuća i daće vam solidan uvid u kvalitet vaše ishrane.

Najbolja funkcija Fooducate-a je mogućnost povezivanja i komunikacije sa drugim korisnicima aplikacije. Možete da vidite najnovije i najpopularnije postove korisnika, kao i da sami napišete post na koji ostali korisnici mogu da odgovore i daju vam svoju podršku. Takođe, aplikacija će vam povremeno slati motivacione notifikacije, koje ukoliko ne želite da dobijate, možete da isključite u podešavanjima. Još jedna fenomenalna opcija su recepti i saveti za dijetu koju korisnici postavljaju.

Ono što nam se nije svidelo su reklame, koje će često zauzeti veliki deo ekrana i koje su veoma nametljive. Kupovinom premijum (plaćene) verzije uklonićete sve reklame i dobiti pristup određenim opcijama, a moguće je kupiti mesečnu, godišnju i doživotnu pretplatu.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Fooducate za Android.
Preuzmite Fooducate za iOS.

Lifesum

Lifesum

Lifesum je besplatna aplikacija za mršavljenje dostupna za Android i iOS. Razlog zašto smo izabrali ovu aplikaciju je zato što je ovo, po našem mišljenju, najbolja aplikacija za početnike i one koji ne znaju ništa o nutricionizmu i zdravoj ishrani.

Kao i kod Cronometer-a i Fooducate-a, prvo što treba da uradite je da napravite besplatan nalog, popunite kratak upitnik i postavljate svoje ciljeve. Glavne opcije aplikacije su slične kao i u prethodne dve aplikacije, tako da ih nećemo ponovo opisivati. Najveću kritiku koju imamo je to što je sekcija sa receptima zaključana iza pretplate.

Kao što smo rekli, ovo je najbolja aplikacija za početnike. Kada postavite cilj mršavljenja, Lifesum će vam pružiti mogućnost da isplanirate svoje obroke i dati vam savete koju hranu je najbolje jesti i u kojoj količini. Za ovo vam neće trebati nikakvo predznanje i sve potrebne informacije ćete naći u samoj aplikaciji. Činjenica da u besplatnoj verziji nemate pristup receptima je ovde najizraženija, ali iskreno oni vam nisu neophodni zato što do recepata lako možete doći pomoću interneta, ali bi bilo mnogo zgodnije da sve to imamo u samoj aplikaciji.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Lifesum za Android.
Preuzmite Lifesum za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *