Virus koji briše antivirus programe!

Virus koji briše antivirus programe!

Prema najnovijim navodima firme koja se specijalizovala u antivirusnim rešenjima, McAfee, pojavio se novi virus klase “crva” koji napada i briše antivirus softver na vašem računaru. Kao i većini štetnog softvera potrebna mu je mala asistencija korisnika kako bi se instalirao na PC sistem. Virus se širi putem e-mail poruka koje sadrže .PDF datoteku ili .WMV link za preuzimanje na čiji klik korisnik dobija mnogo više od očekivanog.

Kao i većini štetnog softvera potrebna mu je mala asistencija korisnika kako bi se instalirao na PC sistem. Virus se širi putem e-mail poruka koje sadrže .PDF datoteku ili .WMV link za preuzimanje na čiji klik korisnik dobija mnogo više od očekivanog.

Kada korisnik izabere opciju ručnog skidanja sadržaja, dobija pitanje želi li da kompletira preuzimanje datoteke ili da pokrene virus, upozorava McAfee. Tada je već kasno, a virus se momentalno instalira u Windows direktorijum pod nazivom CSRSS.EXE, i ne treba ga poistovećivati sa istoimenim ispravnim fajlom koji se nalazi u Windows/System direktorijumu.

Jednom kada se nastani u vašem PC sistemu, crv kreće u potragu i uništavanje sigurnosnog softvera. Istovremeno proverava i šalje elektronske poruke na sve adrese raspoložive u e-mail adresaru, upozoravaju iz ove kompanije.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *