Eclipse

 Eclipse

Eclipse

Eclipse je besplatan program, otvorenog koda, za razvoj softvera i različitih aplikacija.

Predstavlja takozvano razvojno okruženje (Integrated Development Environment – IDE) koje je podržano na Linux, Mac OS X i Windows operativnim sistemima.

Može se reći i da predstavlja standardnu platformu koja je prvenstveno namenjena programiranju za Android operativni sistem, koja se može koristiti i za rad sa PHP-om i drugim programskim jezicima, uključujući C, C++, Perl, Python, Ruby, Ada, COBOL itd.

Eclipse obezbeđuje kompletnu platformu za brzu izradu prototipova, interakcija i razmenu ideja koje u velikoj meri olakšavaju razvoj kompleksnih aplikacija. Njegove glavne odlike su što podržava rad sa svim popularnim programskim jezicima, omogućava razvoj različitih proizvoda i to što nudi širok asortiman korisnih funkcija.

Naravno, kao i većina razvojna okruženja, Eclipse obuhvata editor koda, grafički editor interfejsa, kompajler za pravljenje izvršnih aplikacija, debager za debagovanje koda i slično.

Eclipse pokriva širok asortiman primene, obezbeđuje komfor u programiranju i omogućava da se skoro svi poslovi obave u njegovom okruženju. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *