Eclipse

Eclipse

Eclipse

Eclipse je besplatan program, otvorenog koda, za razvoj softvera i različitih aplikacija.

Predstavlja takozvano razvojno okruženje (Integrated Development Environment – IDE) koje je podržano na Linux, Mac OS X i Windows operativnim sistemima.

Može se reći i da predstavlja standardnu platformu koja je prvenstveno namenjena programiranju za Android operativni sistem, koja se može koristiti i za rad sa PHP-om i drugim programskim jezicima, uključujući C, C++, Perl, Python, Ruby, Ada, COBOL itd.

Eclipse obezbeđuje kompletnu platformu za brzu izradu prototipova, interakcija i razmenu ideja koje u velikoj meri olakšavaju razvoj kompleksnih aplikacija. Njegove glavne odlike su što podržava rad sa svim popularnim programskim jezicima, omogućava razvoj različitih proizvoda i to što nudi širok asortiman korisnih funkcija.

Naravno, kao i većina razvojna okruženja, Eclipse obuhvata editor koda, grafički editor interfejsa, kompajler za pravljenje izvršnih aplikacija, debager za debagovanje koda i slično.

Eclipse pokriva širok asortiman primene, obezbeđuje komfor u programiranju i omogućava da se skoro svi poslovi obave u njegovom okruženju. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *