Top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za vežbanje

Top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za vežbanje

Google Play Store ima ogroman broj besplatnih aplikacija za vežbanje. Na žalost, većina njih drži glavne opcije zaključane iza pretplate i skoro su neupotrebljive dok ne platite. Zato smo napravili listu od top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za vežbanje.

Prve tri aplikacije na ovoj listi ne zahtevaju nikakvu pretplatu da bi ih koristili, dok je poslednja aplikacija, iako besplatna, bolja ukoliko je platite. Razlog zašto smo je uključili je činjenica da ima jednu on najinteresantnijih i najoriginalnijih ideja koje smo ikada videli u aplikacijama za vežbanje.

FitNotes

FitNotes

FitNotes je besplatna Android aplikacija za vežbanje. Na iOS-u postoji aplikacija koja se takođe zove FitNotes, ali je to aplikacija druge kompanije, koja nije ni na koji način povezana sa aplikacijom o kojoj ovde pišemo.

FitNotes je jedna od najboljih i najpopularnijih aplikacija ove vrste i to sa dobrim razlogom. Na prvom mestu aplikacija je potpuno besplatna, a od korisnika ne zahteva registraciju. Korisnički interfejs izgleda zastarelo i definitivno smo naišli na aplikacije koje bolje izgledaju, ali je pregledan i lak za upotrebu, tako da ovo nije tako veliki nedostatak.

Što se tiče vežbanja, FitNotes se fokusira na bodibilding i podizanje tegova. Sadrži veliki broj već pripremljenih planova za vežbanje, koje su podeljene na grupe mišića, a sadrži i opciju da dodate sopstvene vežbe. Aplikacija prati težine sa kojima vežbate i ponavljanja, a ukoliko pogrešite tokom vežbe lako možete to da ispravite u aplikaciji.

Pored podizanja tegova, možete da pratite i kardio treninge, telesnu težinu i procenat masnoće u telu. Zgodna opcija koju FitNotes sadrži je da podatke iz aplikacije možete da backup-ujete na Google Drive i Dropbox, pa ukoliko promenite ili izgubite telefon, lako možete da ih vratite.

FitNotes je odlična aplikacija i ukoliko želite da se fokusirate na podizanje tegova teško da ćete naći bolju opciju.

Platforma:
Android

Preuzmite FitNotes za Android.

Nike Run Club

Nike Run Club

Nike Run Club je besplatna aplikacija za vežbanje dostupna za Android i iOS koja se fokusira na trčanje. Čini nam se da od svih vrsta aplikacija za vežbanje, one koje se fokusiraju na trčanje imaju najveću konkurenciju. Razlog zašto smo izabrali baš Nike Run Club je činjenica da je ova aplikacija potpuno besplatna i ništa nije zaključano iza pretplate, što je slučaj sa većinom aplikacija ove vrste.

Nike Run Club ima interesantan način na koji pokušava da motiviše svoje korisnike da istraju i daju sve od sebe tokom vežbanja, a to je da aplikacija podseća na video igru. Pored uobičajenih planova za treniranje, korisnicima će biti ponuđeni izazovi, koje kada ispunite dobićete značku kojom možete da se pohvalite prijateljima. Takođe, postoje rang liste, tako da se možete takmičiti da drugim korisnicima aplikacije.

Opcija koja nam se posebno svidela su audio treneri koje možete da slušate tokom džogiranja i koji će vam davati savete o pravilnom držanju tela tokom trčanja, vrstama treninga i još mnogo toga.

Jedna kritika koju imamo je da je Nike Run Club aplikacija ponekad nestabilna, pa se dešava da se progres tokom trčanja ne sačuva ili da se aplikacija zamrzne ili ugasi. Nadamo se da će ove greške uskoro biti ispravljene zato što je ovo stvarno jedna od najboljih aplikacija ove vrste, koja je pritom potpuno besplatna.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Nike Run Club za Android.
Preuzmite Nike Run Club za iOS.

7 Minute Workout

7 Minute Workout

7 Minute Workout je besplatna aplikacija za vežbanje dostupna za Android i iOS. Kao što joj samo ime kaže, aplikacija se fokusira na kratke, sedmo-minutne treninge i pogodna je za sve koji tek počinju da vežbaju i one koji nemaju vremena za duži trening.

Ono što nam se najviše svidelo i što će, sigurni smo, biti od velikog značaja za sve početnike je činjenica da za svaki trening postoji video tutorijal koji će detaljno objasniti kako se izvodi vežba i koje grupe mišića se vežbaju.

Aplikacija je jednostavna za korišćenje, a korisnički interfejs je lep i moderan. Aplikacija sadrži i opcije kao što su kalendar, podsetnik, izazove i još mnogo toga. Ukoliko tek počinjete da vežbate i ne znate kako se vežbe pravilno izvode, ovo je aplikacija za vas.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite 7 Minute Workout za Android.
Preuzmite 7 Minute Workout za iOS.

Zombies, Run!

Zombies, Run!

Zombies, Run! je besplatna aplikacija za vežbanje dostupna za Android i iOS. Konceptualno, ovo je bez sumnje najinteresantnija aplikacija na ovoj listi. Aplikacija se fokusira na trčanje koje, moramo priznati, nije baš najzanimljivija aktivnost. Da bi razbila monotoniju trčanja, aplikacija ovo pretvara u igru u kojoj, kao što se verovatno već pretpostavili, bežite od zombija.

Kao prvo, za korišćenje aplikacije potrebne su vam slušalice. One nisu neophodne i aplikacija će raditi bez njih, ali tada propuštate priču, koja je veoma interesantna i koja diktira tempo kojim trčite. Fenomenalna ideja, koja je odlično realizovana.

Zombies, Run! je jedina aplikacija na ovoj listi gde bi vam, ukoliko vam se svidi, preporučili da kupite premijum (plaćenu) verziju. Kupovinom premijum verzije dobijate pristup novim pričama, kojih ima preko 200 i mini igrici u kojoj gradite bazu, a resurse za izgradnju skupljate trčanjem.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Zombies, Run! za Android.
Preuzmite Zombies, Run! za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *