Wireshark

Wireshark

Wireshark

Wireshark je besplatan program za praćenje i analizu mrežnog saobraćaja.

Spada u grupu analizatora mrežnih protokola, čija je glavna funkcija hvatanje paketa na mrežnom interfejsu i detaljna analiza istih.

U pitanju je moćan alat, otvorenog koda, koji je podržan na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima. On se može koristi prilikom rešavanja problema u funkcionisanju mreže, prilikom dizajniranja i nadgledanja bezbednosti u mreži, prilikom dizajna i implementacije mrežnih protokola i u obrazovne svrhe.

Poseduje intuitivan korisnički interfejs, koji je sastoji od pet glavnih delova: Command menus (komandnog menija), Packet-listing window (prozora za prikazivanje uhvaćenih paketa), Packet – header details window (prozora za prikazivanje detalja selektovanog paketa), Packet – contents window (prozora za prikazivanje ukupnog saobraćaja uhvaćenog paketa u ASCII i heksadecimalnom zapisu) i Filter polja (polja za filtriranje).

Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama koje nudi, na listi besplatnih programa za praćenje i analizu mrežnog saobraćaja, Wireshark spada u sam vrh ponude. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Momci i ako ima devojke, svaka čast. Na trudu, selektovanju, tj. ponudi. Obično se pre ili posle pokajem od strane svetskih sličnih sajtova, ali vi ste… Sve preporuke.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *