Browser dodaci za čuvanje privatnost na internetu

Browser dodaci za čuvanje privatnost na internetu

Privatnost na internetu

Zbog velikog broja marketinških i drugih kompanija koje su zainteresovane za naše lične podatke i aktivnosti, sve je teže sačuvati privatnost prilikom surfovanja na internetu. Postoje nekoliko alata sa kojima možemo uspešno da se izborimo sa navedim problemima, medju kojima su:

HTTPS Everywhere predstavlja dodatak za Google Chrome, Firefox i Opera browser. Napravljen je u saradnji The Tor Project i The Electronic Frontier Foundation. On vam omogućava da automatski ostvarite bezbedne, šifrovane, HTTPS veze sa najpopularnijim sajtovima na internetu koje pritom pružaju podršku ali po difoltu ne postavljaju ovu vrstu zaštite.

DoNotTrackMe predstavlja dodatak za Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera i Safari browser. Dodatak je razvijen od strane kompanije Abine. Osnovna namena ove ekstenzije je sprečavanje praćenja korisnika. Naime, on blokira veliki broj reklama i drugih malicioznih sadržaja koje prate korisnikove aktivnosti na internetu i sakupljaju lične podatke.

Click&Clean predstavlja dodatak za Google Chrome i Firefox browser, koji vam omogućava da jednim klikom obrišete sve podatke vezane za vaše aktivnosti na internetu. Uključujući istoriju surfovanja, keš podatke, kolačiće, listu preuzetih datoteka, privremene fajlove, kao i takozvane Flash Local Shared Objects (LSOs). Nudi vam mogućnost da pozovete u pomoć i eksterne programe, kao što su CCleaner, Wise Disk Cleaner itd.

Linkovi za preuzimanje:

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 2,60 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *