Dve najbolje aplikacije za besplatno gledanje filmova za Android i iOS

Ažurirano: januar 26th, 2023
Dve najbolje aplikacije za besplatno gledanje filmova za Android i iOS

Od kada je Netflix napravio revoluciju u načinu na koji gledamo filmove svojim streaming servisom i pritom potpuno uništio biznis model video klubova, na tržištu se pojavio ogroman broj konkurenata, svi sa željom da od Netflix-a uzmu “deo kolača”. Stvar je u tome da se ovi servisi plaćaju, a pošto ih ima toliko mnogo, umesto nekoliko dolara ili evra koliko je potrebno za jednu pretplatu, danas često moramo platiti i po nekoliko servisa da bi gledali sve svoje omiljene filmove.

Sa razvojem plaćenih streaming servisa, pojavile su se i aplikacije za besplatno gledanje filmova, ali je na ovom polju situacija je užasna. Na prvom mestu tu su reklame. Ako ste ikada pomislili da su reklame u besplatnim mobilnim igricama dosadne, definitivno niste videli besplatne streaming servise. Često će vam se desiti da više gledate reklame nego sam film, a ako slučajno pomislite da premotate snimak, prvo ćete morati da odgledate još jedan blok reklama, koji ponekad traje i 15 minuta. Pored reklama, tu su i servisi koji imaju samo trejlere ili delove filma, a reklamiraju se kao konkurenti Netflix-a.

Još jedan veliki problem je dostupnost ovih aplikacija. Često su one dostupne samo za određeni region, uglavnom samo Sjedinjene Američke Države, a ima i slučajeva da morate imati određeni model telefona da bi mogli da instalirate aplikaciju.

Zbog svih ovih razloga, naš posao nije bio nimalo lak. Hteli smo da vam predstavimo aplikacije koje bi i sami koristili. Uspeli smo da pronađemo samo dve aplikacije, za koje stvarno verujemo da su dovoljno dobre da mirne duše možemo da vam ih preporučimo.

YouTube

YouTube

YouTube-u ne treba predstavljanje, svi smo čuli za njega i svi ga koristimo. Dostupan je putem veb sajta na svim operativnim sistemima, a ima i aplikaciju za Android i iOS. Pritom, potpuno je besplatan. Možda vas pomalo čudi što smo ga uvrstili kao aplikaciju za gledanje filmova pošto je YouTube poznat po video snimcima korisnika, a ne filmovima.

Ne dozvolite da vas ovo zavara. YouTube sadrži ogromnu biblioteku filmova, mada su to uglavnom stari filmovi koje produkcione kuće postavljaju na svoje kanale ili filmovi nezavisnih umetnika. I pored toga, filmovi koje ovde možete pronaći su odlični i vredni vašeg vremena, a ima i dosta klasika.

Postoji nekoliko razloga zašto je YouTube tako dobar za gledanje filmova. YouTube aplikacije dolazi već instalirana na mnogim mobilnim telefonima i većina korisnika je već koristi, tako da nema potrebe da bilo šta instalirate, a i već znate da je koristite. Biblioteka filmova je stvarno ogromna i pronaći ćete na hiljade filmova iz svih zemalja. Takođe, download-ovati filmove sa YouTube-a je veoma lako, pa ih na ovaj način možete gledati i u offline režimu.

Najveći problem YouTube-a, kao i svih besplatnih aplikacija za gledanje filmova, su reklame. Međutim, na YouTube-u je reklame vema lako zaobići korišćenjem Brave Browser-a, koji je bez konkurencije naš omiljeni internet pregledač i apsolutno vam preporučujemo da ga koristite i zaboravite na sve druge. Brave Browser ima ugrađen Ad Blocker koji radi savršeno, tako da kada na ovom internet pregledaču gledate YouTube, neće biti reklama. Ovo je mnogo bolja opcija od aplikacije, a vi možete da pogledate naš video u kome vam pokazujemo kako da podesite Brave Browser da blokira reklame.

Izvinjavamo se ako smo previše hvalili Brave Browser, ali iskreno verujemo da je YouTube u kombinaciji sa Brave Browser-om ubedljivo najbolji način za besplatno gledanje filmova na mobilnom telefonu.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite YouTube veb sajt.
Preuzmite YouTube za Android.
Preuzmite YouTube za iOS.

Cinema HD

Cinema HD

Cinema HD je besplatna aplikacije za Windows 8, 10, 11, macOS, Android i iOS i ovo nije klasična aplikacija za gledanje filmova, već radi po malo drugačijem principu, zbog čega nam se i toliko svidela.

Kada pokrenete Cinema HD aplikaciju ugledaćete korisnički interfejs koje je sličan onome koji imamo u aplikaciji kao što je Netflix. Možete da odaberete da li želite da gledate filmove ili TV serije, a kada odaberete neku od ovih opcija, pojaviće se velika lista dostupnih filmova, odnosno serija. Sav sadržaj možete da pretražujete pomoću kategorija ili da u polju za pretragu unesete ime filma ili serije koju želite da pogledate.

Kada pronađete ono što želite da gledate, dolazimo do onoga po čemu se aplikacija razlikuje. Naime, aplikacije će pretražiti sve javno i besplatno dostupne servise na kojima je taj film ili serija dostupna, a vi možete da odaberete sa kog servisa želite da gledate. Ono što nam se posebno svidelo je opcija da film ili seriju download-ujete tako da je možete gledati offline.

Aplikacija će povremeno prikazivati reklame, ali oni nisu toliko česte i dosadne kao kod većine drugih aplikacija. Ukoliko ste film ili seriju download-ovali, možete je gledati pomoću bilo kog programa za reprodukciju video snimaka i u tom slučaju, uopšte neće biti reklama.

Najveći problem Cinema HD aplikacije je to što nije dostupna na Play Store-u pa je morate “ručno” instalirati. U linku za preuzimanje, moći ćete da preuzmete aplikaciju za sve podržane uređaje, kao i uputstvo kako da je instalirate.

Platforma:
Windows 8, 10, 11, macOS, Android i iOS

Preuzmite Cinema HD.

Bonus aplikacija za besplatno gledanje filmova – Stremio

Update: U međuvremenu se pojavila i treća kvalitetna aplikacija za besplatno gledanje filmova Stremio, a više o njoj pročitajte na linku: besplatniprogrami.org/stremio

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *