Eye Saver – Zaštita očiju tokom rada na računaru

Eye Saver – Zaštita očiju tokom rada na računaru

Oni koji zbog posla ili zabave provode dosta vremena za računarom, znaju koliko je naporno satima gledati u ekran. Razlog je plava boja koju proizvodi monitor i upravo je ovo razlog zašto je Dark Mode (tamni režim) toliko popularan. Tamne boje proizvode mnogo manje plave boje nego svetle.

Eye Saver je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da promenite osvetljenje ekrana u zavisnosti od programa koji trenutno koristite.

Kako radi Eye Saver?

Kada instalirate Eye Saver, prvo što treba da uradite je da restartujete svoj računar, a ovo je neophodno za pravilan rad programa. Kada ga pokrenete ugledaćete jednostavan korisnički interfejs koji je podeljen u tri taba.

Eye Saver meni

Prvi tab je Screen (ekran) i kao što možete da pretpostavite ovde podešavate osvetljenje ekrana. Menijem dominiraju dva slajdera, jedan za podešavanje osvetljenja ekrana, a drugi za podešavanje temperature boja. Takođe možete da aktivirate neki od tri efekta i to su Overlay (prekrivač), Grayscale (crno beli prikaz) i Invert (invertovanje boja).

Eye Saver omogućava i izradu profila koje možete da koristite po potrebi, a po instalaciji imaćete nekoliko već napravljenih profila. Takođe je moguće uključiti i automatsko menjanje profila. Međutim, automatsko menjanje se neće vršiti u zavisnosti od doba dana, već u zavisnosti od programa koji je pokrenut, a vi sami možete da odredite koji programi će koristiti ovu opciju i koji profil.

Drugi tab je Breaks (pauze) i služi kao podsetnik da treba da napravite pauzu i odmorite oči. Po podrazumevanim podešavanjima, pauze se dešavaju svakih 40 minuta i traju 5 minuta, a vi naravno možete ovo da promenite. Postoji i opcija za takozvane mikro-pauze koje trajanju 20 sekundi, na svakih 15 minuta, a i ovo trajanje možete da promenite.

Eye Saver podesavanja

Poslednji tab je Misc i ovde su smeštena opšta podešavanja programa, a kojih ima samo tri. To su mogućnost da se program pokreće zajedno sa Windows-om, opcija za laptop-ove koja automatski postavlja osvetljenje ekrana na maksimum i opcija koja će zaustaviti računar da ode u Sleep Mode.

Eye Saver je odličan program i pomoćiće svima koji provode dosta vremena iza ekrana

Eye Saver je odličan program, a opcije koje nudi su nam se veoma svidele. Ideja da se profili automatski menjaju u zavisnosti od programa koji koristite je odlična, ali bi ipak više voleli da je dostupna i opcija da se menjaju u zavisnosti od doba dana. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Eye Saver dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

Slični programi:

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *