Top 3 najbolje besplatne aplikacije za bolji san za Android i iOS

Top 3 najbolje besplatne aplikacije za bolji san za Android i iOS

Kvalitetan i miran san je veoma bitan za zdravlje čoveka. Tokom noći, potrebno je minimum 7 sati sna, a bitno je i da uvek ležete u isto vreme. Naravno, bitan je i kvalitet sna. Ništa nam ne znači da spavamo i 10 sati ukoliko se često budimo ili spavamo na neudobnom dušeku. Takođe, pre spavanja treba izbegavati velike obroke, posebno sir, alkohol i cigarete.

Da istaknemo važnost kvalitetnog sna podsetićemo vas da se loš san povezuje sa gojaznošću, visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, oboljenjima srca, šlogom, depresijom i slabljenjem imunološkog sistema.

Jedan način da poboljšate svoj san je pomoću aplikacija specijalno napravljenih da vam pomognu da bolje spavate ili pomoću kojih ćete moći da analizirate kvalitet svog sna. Zato smo napravili listu od top 3, po našem mišljenju, najbolje besplatne aplikacije koje će vam pomoći da bolje spavate dostupne za Android i iOS.

Sleep Cycle

Sleep Cycle

Sleep Cycle je besplatna aplikacija za Android i iOS pomoću koje možete da pratite i analizirate kvalitet svog sna. Aplikacija radi tako što pomoću mikrofona vašeg pametnog telefona prati zvukove i vibracije koje proizvodite tokom spavanja i analizira ih da odredi u kojoj fazi sna se nalazite. Po završetku sna, na osnovu ovih analiza, Sleep Cycle će napraviti grafikon koji će vam pokazati koliko vremena ste proveli u svakoj fazi sna, a u kartici Trends dobićete ocenu kvaliteta sna, koliko puta ste se probudili, a možete čak i da pratite i izmerite nivo hrkanja.

Odlična opcija koju ima Sleep Cycle je alarm koji procenjuje najbolji trenutak kada vas treba probuditi. Sve što treba da uradite je da podesite alarm kada želite da se probudite, a aplikacija će odabrati optimalan trenutak da vas probudi u okviru od 30 minuta od kada ste podesili alarm.

Kada spavate najbolji trenutak da se probudite je tokom takozvanog lakog sna. Kada se probudite tokom dubokog sna, telu je potrebno i više od sat vremena da se potpuno razbudi, a posledica ovoga je osećaj iscrpljenosti i umora. Tokom lakog sna buđenje traje svega nekoliko minuta, a vi se osećate odmorno i puni energije. Sleep Cycle će analizom vašeg sna proceniti kada ste najbliži lakom snu i tada će vas probuditi.

Najveća mana ovoga je da će se alarm ponekad oglasiti i 30 minuta ranije nego što ste ga “navili”, ali s obzirom da je to najbolji trenutak za buđenje, na ovo treba gledati kao na dodatnih 30 minuta da na miru popijemo kafu ili još bolje čaj.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Sleep Cycle za Android.
Preuzmite Sleep Cycle za iOS.

Relax Melodies

Relax Melodies

Relax Melodies je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će vam pomoći da lakše zaspite i dobijete celu noć kvalitetnog sna. Pored spavanja, aplikaciju možete da koristite i za opuštanje, meditaciju ili kao ambijentalnu muziku tokom rada.

Korišćenje je veoma jednostavno. Izaberite neki od umirujućih zvukova koje možete pronaći u biblioteci aplikacije, dodajte zvuk prirode, na primer, zvuk kiše, vetra ili talasa i sve to iskombinujte sa melodijom koju možete pronaći unutar aplikacije ili pesmom sa svog telefona. Na ovaj način dobićete savršenu melodiju za spavanje.

Pored melodija koje sami pravite, možete da izaberete i neku od melodija koje su napravili korisnici aplikacije. Imajući u vidu da Relax Melodies koristi više od 35 miliona korisnika, u ponudi je ogroman broj melodija i preporučujemo vam da ih isprobate. I mi sami smo bili iznenađeni kombinacijama zvukova koje su korisnici napravili i njihovom efektivnošću, tako da ovu mogućnost aplikacije ne smete izgubiti iz vida.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Relax Melodies za Android.
Preuzmite Relax Melodies za iOS.

Relax & Sleep Well

Relax & Sleep Well

Relax & Sleep Well je besplatna aplikacija za Android i iOS koju je razvio čuveni britanski hipnoterapeut Glenn Harrold. Aplikacija se fokusira na prevazilaženje anksioznosti i stvaranje zdravih navika prilikom spavanja.

Relax & Sleep Well nudi četiri hipnoterapeutska snimka dizajnirana za otklanjanje stresa i stvaranje kvalitetnog sna. Svaki snimak sadrži zvučne efekte koji su izabrani specijalno zbog frekvencije koju proizvode i koji pomažu u opuštanju. Umirujući glas Glenn Harrold-a, pomešan sa suptilnim zvučnim efektima će vas staviti u mirno i pospano stanje, koje pomaže da bolje zaspite.

Relax & Sleep Well nudi još 80 snimka, koje na žalost morate da kupite i koji se fokusiraju na insomiju, povećanje sigurnosti, gubitak težine i anksioznost. Iskreno, verujemo da su četiri snimka koja su besplatno dostupna zaista malo, posebno ako uzmemo u obzir da je čak 80 dostupno za kupovinu. Ali, sudeći po ocenama korisnika, aplikacija definitivno ima pozitivan učinak na mentalno zdravlje korisnika, tako da vam predlažemo da isprobate besplatnu verziju i ukoliko procenite da vredi, dokupite dodatne snimke.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Relax & Sleep Well za Android.
Preuzmite Relax & Sleep Well za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • sleep cycle nije besplatan

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *